Rör ihop socker och smör. Tidigare i höstas när Bagarbertan och jag semestrade på Malta visade vår guide Mario oss de vilt växande anisplantorna som växte över hela ön
25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. Min favorit är att krydda med anis och kummin samt finhackade och torkade mullbär och tranbär ca 1-3 dl
25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2 dl torkade tranbvär2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. Min favorit är att krydda med anis och kummin samt finhackade och torkade mullbär och tranbär ca 1-3 dl
Tillsätt socker, salt, anis och vetemjölet. Vänd dem i socker före serveringen. Anisbröd eller Pitepojkar, ett måste på Norrbottningens Julbord, i allafall så var det så när jag växte upp, då stod Mor & Far tillsammans i köket och friterade dessa godingar