Mortla fänkålsfrön och anis tillsammans med sockret. Vill du kan du ta ett recept på ett annat av dina favoritbröd och krydda med din egen glutenfria vörtkryddmix som du hittar recept på längst ned
Man tager det man tycker om, och eftersom jag gillar Kallsupen och Aalborg jubileums så har min smak av dill och koriander, medan Tommy är mera förtjust i en uns lakrits så då har han anis istället
Stöt lagerblad och anis. 1/2 tsk anis. 1/2 tsk anis. För hundra år sedan var jag i Marocko. Mitt intresse för mat i alla dess former hade inte riktigt samma proportioner som idag, men vissa matminnen kan jag allt leta fram
Av kvinnan som sålde fröna fick vi veta att maltesarna ofta kryddar sin ugnstekta potatis med anis. Själv kryddade jag mina kolakakor med lite frön häromdagen
I mitt standardrecept finns det anvisningar för att smaksätta med både anis och fänkål men nu finns det även en liten påse med färdiga ”brödkryddor” som du kan använda
Dessa bullar/limpor bakar jag endast med rågsikt och så kryddar jag dem med fänkål och anis. 1 msk Mortlad fänkål och anis. 1 msk Mortlad fänkål och anis
2 påsar hela brödkryddor (anis och fänkål). Blanda mjölkpulver, salt och rågsikt i en balja. Koka upp vattnet och häll det över mjöl/mjölk blandningen och rör om
Vid jul kan man krydda med vörtkrydda och blanda i torkade blåbär eller lingon, blir jättegott. 25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. Min favorit är att krydda med anis och kummin samt finhackade och torkade mullbär och tranbär ca 1-3 dl