Anis krydda recept

Krydda in julen

Krydda in julen

Apelsin, nejlika, äpple, muskot, kanel och anis är smaker som trivs bra i julens ombonade hemtrevnad

Snaps - smak av dill eller anis

Man tager det man tycker om, och eftersom jag gillar Kallsupen och Aalborg jubileums så har min smak av dill och koriander, medan Tommy är mera förtjust i en uns lakrits så då har han anis istället
Salomella, migrän och så lite kryddor

Salomella, migrän och så lite kryddor

Stöt lagerblad och anis. 1/2 tsk anis. 1/2 tsk anis. För hundra år sedan var jag i Marocko. Mitt intresse för mat i alla dess former hade inte riktigt samma proportioner som idag, men vissa matminnen kan jag allt leta fram

Knäckebröd med Anis & Havssalt

Krydda LÄTT med havssalt och anis. Om du inte vill krydda med just mina förslag kan du definitivt krydda med det du själv önskar
Kolakakor med anis och dinkel

Kolakakor med anis och dinkel

Av kvinnan som sålde fröna fick vi veta att maltesarna ofta kryddar sin ugnstekta potatis med anis. Själv kryddade jag mina kolakakor med lite frön häromdagen
Sonjas Filmjölkslimpa

Sonjas Filmjölkslimpa

1 msk anis. Rör ihop fil med allt utom mjölet. Blanda väl och arbeta ner mjölet. Skrapa över degen i smord långpanna
Stompa – smakrikt bröd i stekpannan!

Stompa – smakrikt bröd i stekpannan!

I mitt standardrecept finns det anvisningar för att smaksätta med både anis och fänkål men nu finns det även en liten påse med färdiga ”brödkryddor” som du kan använda
Sirapslimpa från skärgården

Sirapslimpa från skärgården

1 msk anis. Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet
Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

Dessa bullar/limpor bakar jag endast med rågsikt och så kryddar jag dem med fänkål och anis. 1 msk Mortlad fänkål och anis. 1 msk Mortlad fänkål och anis
Tuttul

Tuttul

2 påsar hela brödkryddor (anis och fänkål). Blanda mjölkpulver, salt och rågsikt i en balja. Koka upp vattnet och häll det över mjöl/mjölk blandningen och rör om
Godaste äppelpajen!

Godaste äppelpajen!

I går droppregnade vi ner både likör (Galiano) och honung smaksatt med anis som H köpt på Lakritsfestivalen i våras
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

Vid jul kan man krydda med vörtkrydda och blanda i torkade blåbär eller lingon, blir jättegott. 25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. Min favorit är att krydda med anis och kummin samt  finhackade och  torkade mullbär och tranbär ca 1-3 dl
Knäckebröd

Knäckebröd

½ msk anis. Smula sönder jästen i degbunken. Värm vattnet så att det blir fingervarmt, 37°C. Häll vattnet över jästen och rör om så att den löser sig
Sill i dill

Sill i dill

Det är den andra hälften i hushållet som står för kryddningen av snapsen till och årets är en anis- och citronvariant