Såhär gör du din egen alkoholfriaglögg på äppelmust. Varm äppelmust med glöggkryddor är svaret. Det som oftast fått stå till buds har varit saftglögg eller läsk
Tips är att ta undan några dl till alkoholfriäppelglögg och ha för de som vill ha utan alkohol. Häll upp äppelmusten i en kastrull och tillsätt kryddorna
Servera den antingen alkoholfri eller spetsad med något lite starkare. Den här kryddiga musten gjord på äppelmust är ett perfekt alternativ till glöggen
Peruansk, alkoholfri måltidsdryck med förkoloniala rötter. Engelsmännens motsvarighet till glögg. Ca 10 äpplen (ger ca 3 dl färdig äppelmust, använd helst en sort med frisk syra, t ex ingrid marie eller cox orange)
Kan med fördel serveras som alkoholfriglögg - ta bara bort vaniljvodkan. 1 liter äppelmust. Koka upp äpplejuicen med honung, nejlikor, kanelstänger och vaniljstång (som skårats)