Servera till ris, mer bananer, kokos, nötter och mango chutney. Detta är en gryta som vi hittat receptet till på vegomumsDet är en ganska snabb, enkel och god rätt, och så är den vegetarisk också
Smaka av med mango chutney. Afrikansk gryta, 4 pers. 1 kg grytbitar, av högrev eller bog1 tsk salt 1 ½ krm peppar 2 gula lökar, i stora bitar2 vitlöksklyftor, hackade 2 msk curry 2 msk paprikapulver 1 röd chili, skivad (uteslut om du vill ha en mindre het gryta)2 köttbuljongtärningar 15 dl vatten 1 dl mango chutneyAtt servera till och/eller strö över. 1 dl mango chutney
Jag som har en afrikansk själ, om än i en mycket svenskt bleksiktig förpackning. Mango är min favoritfrukt och starkt förknippad med min uppväxt i Kongo, där träden dignade av frukt, och det bara var att sätta tänderna i en mogen, gulgrönorangespräcklig frukt och äta så saften rann om hakan
För en tid sedan bakade jag ju jordnötskakor, och för någon vecka sedan gjorde jag ytterligare en sats, till ett gäng ungdomar som skulle ha afrikansk afton
Östafrikanska Simba hittas på Sankt Eriksgatan vid Lilla Bommen, mittemot Göteborgsoperan. En del av mig vill testa alen med mangosmak, men jag minns den där bananölen i Utrecht, som jag testade på skoj för ett par år sedan
Jag kände mig nästan som en afrikansk kvinna med kruka på släp bort mot det enda hålet med vatten. Halstrad tonfisk med mangosalsa och örtslungad ruccola med parmesan