Aborre recept

Aborre, stekt med brynt smör

Aborre, stekt med brynt smör

Koka potatisen med några dillstjälkar i vattnet. Filéa aborrarna och torka av dem med hushållspapper. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar och vänd fisken i det
Stekt aborre med färskpotatiskross

Stekt aborre med färskpotatiskross

Panera filéerna i saltat ströbröd, båda sidor av fisken. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Finhacka löken och koka i 2 dl grönsaksbuljong, klicka i smöret medan det kokar
Aborre med tomat och avacado vinägrett

Aborre med tomat och avacado vinägrett

Ett roligt och lite annorlunda sätt att servera aborre på. Syran och sötman i vinägretten kompletterar den smörstekta aborren på ett riktigt bra sätt
Ceviche

Ceviche

Peruansk nationalrätt gjort på svensk aborre med asiatiska smaker, snacka om crossover. Filéad och byxad aborre
Rimmad fisk med rostad blomkål & romsås

Rimmad fisk med rostad blomkål & romsås

Vita fiskfileer av valfri sort, ex torsk, sej, pollock, aborre osv. Det var Camilla som plockade fram råvaran i morse och jag som fick laga den
Abborre i panna

Abborre i panna

1. Filea ur abborrarna och lägg dem i panna tillsammans med lite smör. 2. Fräs och tillsätt kapris, knipplök, delade cocktailtomater, backtimjan,
Abborre med chablissås

Abborre med chablissås

Aborre. Filéa abborren och byxa den (skär ut benen). Om du är osäker, be din fiskhandlare om hjälp. Rulla ihop filéerna till rullader och lägg ner i en låg kastrull och täck med fiskfond
Grillad Sik i folie

Grillad Sik i folie

Denna rätt går att göra med vilken rundfisk som helst som t,ex röding, gös, harr aborre mm. '. Receptet är för 4 personer
Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök

Abborrfiske för själens skull

Idag har jag för första gången fiskat upp, fileat, tillagat och ätit en abborre. Missförstå mig rätt. jag är uppvuxen i en by som närmast kan jämföras med Astrid Lindgrens Bullerbyn och vi barn tillbringade många dagar, kvällar och nätter vid sjöarna och tjärnarna runtom i grannbyarna där vi fiskade upp aborrar och mörtar