Abborrfile abborre recept

Abborre i dillsås

Abborre i dillsås

Stek filéerna några minuter / sida i smöret, salta och peppra. Häll över grädden och strö över dill efter tycke och smak
Abborre i foliepaket med kaviarsmör

Abborre i foliepaket med kaviarsmör

Lägg foliepaketen på grillen och grilla dem tills abborren precis är färdig, cirka 10–15 minuter. Ansa och skiva färsklöken
Panerad abborre med Djurösås

Panerad abborre med Djurösås

500 g abborre. Panerad abborre500 g abborre 2 ägg 1 dl vetemjöl 3 dl ströbröd 2 msk smör 1 msk citronpeppar 800 g potatis
Stekt abborre

Stekt abborre

Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 7 cirka 1,2 kg abborrfile, fjällad med skinnet kvar (cirka 150 g fisk per portion)
Smörstekt abborre med grön ärtsås

Smörstekt abborre med grön ärtsås

600 g abborrfilé. 11 tsk salt. 11 krm nymald svartpeppar. 12 msk smör. 1Ärtsås. 11 pressad vitlöksklyfta. 1250 g frysta gröna ärter
Gräddstekt abborre med löjrom, dill, citron  och pressad potatis

Gräddstekt abborre med löjrom, dill, citron och pressad potatis

600 g abborrfilé (byxad) salt vetemjöl 1 gul lök, finhackad 2 msk matolja 50 g smör 1 citron (saften) 5 dl grädde 3 msk gräslök 50 g löjrom 1 dl plockad dill (spar stjälkarna till potatisen) 800 g potatis, skalad 2 msk smör dillstjälkar salt
Abborre med pepparrotspotatis

Abborre med pepparrotspotatis

Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Gör så här Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén