Abborre panna recept

Abborre i panna

Abborre i panna

Filea ur abborrarna och lägg dem i panna tillsammans med lite smör. 1. 2. Fräs och tillsätt kapris, knipplök, delade cocktailtomater, backtimjan,
Abborre i panna

Abborre i panna

Fräs löken i samma panna och tillsätt grädde, ansjovis, dill och gräslök. Gör så här. Salta, peppra och panera fiskfiléerna
Panerad abborre med kantarellsås

Panerad abborre med kantarellsås

Fräs kantarellerna i en panna tills de är torra och vätskan från svampen kokat bort. Värm en stor stekpanna
Abborre med chablissås

Abborre med chablissås

Lägg ner hälften av smöret i pannan med schalottenlöken och champinjonerna och persiljestjälkarna. Filéa abborren och byxa den (skär ut benen)
En abborre från havet

En abborre från havet

En huvudlös seabass i pannan ©Foto. Havsabborren, som den heter på svenska förekommer längs östra Atlantkusten från Norge till Afrika samt i Medelhavet och Svarta havet
Leenas gäddfärsbiffar

Leenas gäddfärsbiffar

Först pimplade vi abborre utan framgång och sedan blev det gäddjakt. Forma små biffar av fiskmassan och stek i smör i het panna, nån minut per sida, så att de får en vacker färg och blir fasta inuti
Gubbröra med purjolök och senap

Gubbröra med purjolök och senap

Spara spadet till smöret till abborren. Ta pannan åt sidan och rör i crème fraîchen. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 3 min
Pannbiff med lök – en klassiker

Pannbiff med lök – en klassiker

Abborre i foliepaket. Stek några i pannbiffar taget och flytta över till en annan stekpanna, eller traktörpanna på svag värme