Tillsätt kantareller, morot och lök. 600 g abborre. 150 g kantareller. Börja med lagen. Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad, nejlikor och senapsfrön
Så här gör du Ansa kantarellerna och skär de större svamparna i mindre bitar. 300 g kantareller. Så här gör du Ansa kantarellerna och skär de större svamparna i mindre bitar
Tina kantareller i en skål i kylen över natten eller mikra dem. Sila av och spara den lag/spad som från kantarellerna och använd sedan till såsen - byt mot vatten i receptet nedan
Abborre5 dl vatten 1 msk salt 500 g abborrfilé, byxad. Tillbehör5 knippmorötter (gärna i olika färger) salt 200 g kantareller smör (till stekning) ängssyra (till garnering)
Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. 200 g färska kantareller. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g abborrfiléer ca 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 200 g färska kantareller Pepparrotspotatis
Tillsätt ytterligare 2 msk smör och stek vidare på högre värme tills kantarellerna börjar ”knäppa”. Nr 1911, 52 kr filé av fast vit fisk, t ex gös, abborre, torsk. kantareller eller annan färsk svamp (ca 250 g)