Abborre file recept

Abborre i dillsås

Abborre i dillsås

Stek filéerna några minuter / sida i smöret, salta och peppra. Häll över grädden och strö över dill efter tycke och smak
Stekt abborre i ansjovisgrädde

Stekt abborre i ansjovisgrädde

Vänd filéerna i mjöl och stek de panerade abborrfiléerna i smör. Lägg dem åt sidan, salta och peppra lätt
Abborre i krämigt sällskap

Abborre i krämigt sällskap

Rör ihop vetemjöl, salt och peppar i en skål. Vänd abborrfiléerna i blandningen. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fisken gyllenbrun
Abborre i foliepaket med kaviarsmör

Abborre i foliepaket med kaviarsmör

Lägg foliepaketen på grillen och grilla dem tills abborren precis är färdig, cirka 10–15 minuter. Ansa och skiva färsklöken
Abborre i panna

Abborre i panna

Gör så här. Salta, peppra och panera fiskfiléerna. Stek dem gyllenbruna. Lägg upp på fat. Fräs löken i samma panna och tillsätt grädde, ansjovis, dill och gräslök
Panerad abborre med kantarellsås

Panerad abborre med kantarellsås

Tina kantareller i en skål i kylen över natten eller mikra dem. Sila av och spara den lag/spad som från kantarellerna och använd sedan till såsen - byt mot vatten i receptet nedan
Abborre med chablissås

Abborre med chablissås

Filéa abborren och byxa den (skär ut benen). Aborre. Om du är osäker, be din fiskhandlare om hjälp. Rulla ihop filéerna till rullader och lägg ner i en låg kastrull och täck med fiskfond
En abborre från havet

En abborre från havet

Havsabborren, som den heter på svenska förekommer längs östra Atlantkusten från Norge till Afrika samt i Medelhavet och Svarta havet
Stekt abborre med beurre blanc

Stekt abborre med beurre blanc

Filéa abborren och vänd i grädden (spara grädden). 4 st filéer av abborre. 4 st filéer av abborre 2 st schalottenlökar 1 dl vatten 1 dl vitvinsvinäger 0,5 dl vitt vin 1 dl grädde 300 g rumstempererat smör salt peppar 0,5 st citron 2 stjälkar rabarber (nätta) 1 tsk socker smör till stekning