7 december recept

13 December 2015 - Saffranssmörbullar med pärlsocker

13 December 2015 - Saffranssmörbullar med pärlsocker

Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-9 minuter. Lucia är här och jag hann varken se luciatåget på jobbet eller på TVn i morse, hade bestämt mig för att baka dessa bullar idag men inte heller det kommer att ske
1 December 2015 - Saffransmuffins

1 December 2015 - Saffransmuffins

I år kommer det att bli många recept innehållande saffran i adventskalendern, dels för att saffran är så sablans gott men också för att jag har väldigt mycket saffran i skafferiet
12 December 2012 - Julgodis del 1

12 December 2012 - Julgodis del 1

ca 70 stycken. 400 g kvalitetschoklad, minst 70 %. Varva smet och mariekex ca 7 gånger, börja och sluta med chokladsmet. 7. Låt stå kallt i ca 7 h innan du skär den i bitar. 175 g smör. Sätt ugnen på 175 grader. 7. 7. ca 70 stycken Ingredienser. 400 g kvalitetschoklad, minst 70 %
18 December 2015 - nyttigt drinktilltugg

18 December 2015 - nyttigt drinktilltugg

Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
15 December 2012 - Julgodis del 2

15 December 2012 - Julgodis del 2

7. 7. Då var det dags för det andra inlägget om julgodis som är lätt att göra och vackert att titta på och givetvis supergott att äta =)
20 December Pytonorm

20 December Pytonorm

Så var det dax för att prova på pytonormen som min kärlek hittade åt mig. Stekte den och purjolök i lite smör
10 december - Julens godaste köttbullar

10 december - Julens godaste köttbullar

Igår rullades och stektes det köttbullar för glatta livet och de blev helt sagolikt goda med sin fina smak av kryddpeppar och porösa konsistens
10 December Helenas Fisklasagne

10 December Helenas Fisklasagne

Toppen med lite tips. Det behövs verkligen. Nu är det dax för Helenas tips på fisklasagne, ett helt annat recept än Pernillas fisklasagne
1 December Tacolasagne

1 December Tacolasagne

Ett tips från Jönköping igen. Grymt gott. Alla åt upp allt på tallriken, blev inte en enda liten smula kvar