Den här aubergine"sillen", men dill och vitlök, kanske kan passa bra nu till midsommar. "Sill" gjord på aubergine blir faktiskt riktigt lik originalet, förutom att de små fiskbenen och smaken av rå fisk saknas förstås (vilket för mig inte är någon förlust direkt)
Mixa basilikan, tomaterna, vitlöken och pinjenötterna. Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Blanda i parmesanost, crème fraiche, majonnäs och sillen i blandningen
Skiva vitlöken tunt och låt fräsa med utan att få färg. Alosa Caspia som är en släkting till vår Ishavssill, men som lever i Medelhavet och Kaspiska havet
Nummer ett smaksattes med persilja och vitlök och receptet har jag hämtat från mmm. I går bestämde jag mig i alla fall för att äta sill till middag - eller strömming som det kallas längre norrut - och jag passade på att bjuda in mina föräldrar så att mamma skulle slippa middagsbestyr för en gång skull
Skiva vitlöken tunt och låt fräsa med utan att få färg. Stekt färsk sill med gräddstuvad bladspenat 2 port. 4 sillfiléer eller 8 strömmingsfiléer. 250 g färsk bladspenat. 1 vitlöksklyfta. Häll på grädden och låt koka till en krämig stuvning i 15 minuter. Fiskebåt i Alanya Stekt färsk sill med gräddstuvad bladspenat 2 port. 4 sillfiléer eller 8 strömmingsfiléer. 1 vitlöksklyfta
Kör den rivna parmesanosten, basilika, vitlök och olivolja i matberedaren. Basilikasill med parmesan. Har du ingen matberedare kan du finhacka basilikan och pressa vitlöken istället
Skala och skiva ingefära och vitlök. Skär sillen i sneda bitar och blanda med lagen. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 3-3 1/2 cm ingefära. 4 vitlöksklyftor. 2 pkt Abba Sill på 5 minuter i bit eller filé
Jag tänker på köttbullar, prinskorv, lax, sill etc. I mitt recept på rostad brysselkål med vitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
” Klar vitlökssill med chili”. Riv vitlöken, blanda med vinäger, rapsolja, chili, dill och vitpeppar. Typ som sill, jag har haft de här recepten uppe förr, men de tåls att upprepas om och om igen tycker vi
Sedan läggs det i olja med vitlök och kanske chili. Jag har lite tappat lusten att äta vanlig sill. Häll över olja, finhackad persilja, några droppar citronsaft och fint skivad vitlök
Passar till både grillat kött och fisk, även kall, kanske till sill och potatis. Lägg i en kastrull tillsammans med ingefära, socker, citronskal och hackad vitlök
Bakom ses även pappas inlagda sill och strömming. Den färdiga smördegen jag nämnde i förra inlägget att jag hade köpt gjorde jag snittar av som jag toppade med vitlöksost och kallrökt lax
Lägga in sill. Stek den sedan i rikligt med smör, tillsätt vitlök, salt, peppar och lite chilipulver. In i ugnen och låt den vara där i ca 15-20 minuter