Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagdgurka, det smakar svensk sommar med bett. Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)
Knepet med att få gurkorna lika goda som Cecilias, förstod jag efter ett tag, är att inte skära dem i allt för tunna skivor och att hälla på lagen när den svalnat
Blanda ättika, socker, vatten, vitpeppar och salt till en lag och häll över gurkskivorna. Skölj och skiva gurkan med osthyvel eller liknande och lägg skivorna i en djup tallrik
Varva lag, lök, senapsfrön och gurka i väl rengjorda glasburkar och sätt på lock. Tillsätt senapsfrön, ättikssprit, socker, vatten, kryddpeppar, vitpeppar och lagerblad
När jag var barn bjöds det nästan alltid inlagdgurka till söndagssteken, och nu sist jag gjorde helstekt karré i ugnen fick jag en obändig lust att lägga in gurka
Skiva gurkan med en osthyvel och lägg i lagen. Har varit oerhört sugen på egen inlagdgurka till köttbullar/biffar, potatis och sås ett bra tag nu och när vi varit i USA i två veckor så var suget ännu större