När du känner dig varm i kläderna får du gärnaexperimentera med olika mjölsorter och degvätskorliksom andra extra ingrediensersom nötter, frön, torkad blötlagd frukt och kryddor
Tillsättfilmjölken (använder du vanlig jäst smular du ner den nu). Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst närjag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt med smör och tillsätt mjölk eller filmjölk. Krämig tacopaj med massa godfyllningprecissom det ska vara när det ärhelg
Rivbittermandelnfint och häll ned med filmjölkeni smeten, vispalitetill på låg fart. Mandelkubbar ärnågotsomjagalltid älskat och köpt färdiga på påse (”Hägges” var de absolut godaste), men nu skulle jag ju skämmas om jag köpte dem…måste ju prova själv
Det man görär att värma upp filmjölken och gräddfileni en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och däreftersila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslagfungerarutmärkt
De här lättbakade grovalimporna känns nyttiga och ärinte så söta i smaken. Gör så här. Täck bröden med en plåt om ytan blir för mörk innan de är klara inuti
Gustaf, somärtacokungen nummer ett här hemma, fick dock intenog. Världensgodaste tacopaj har ett nyttigare men ändå krispigt pajskal och en krämigfyllning med tydlig tacosmak
Skillnaden mellan denna tårta och den jag har delat med miginnan, den här chokladtårtan är att jag har använt matolja som fett istället för smör, och bakpulver istället för bikarbonat