½ rivenmuskotnöt. Sätt ugnen på 200 gr varmluft eller 220 gr vanlig ugn. Marinera kycklingen i masala krydda och olivolja, ca 1 timme i kylskåp. Kärna ur paprikan och finhacka den och saltgurka, toppa kycklingen med detta och sätt in i ugnen i 20 minuter. Garam Masala, 1 burk. 1 msk kardemumma. 1 msk spiskummin. 1 msk malen koriander. 1 msk malen chili pepper. 1 msk kanel. 1 msk gurkmeja. 1 msk ingefära. 1 msk vitlökspulver. 1 msk salt. 2 msk garam masala krydda. 2 msk olivolja. 2 dl grädde (alt motsvarande mängd kokosgrädde). 1 msk tamarisoja. 2 saltgurkor
1 stor långpanna, ca 12 portioner (du kan halvera mängden om du vill göra mindre sats) 1000 g pasta 50 g smör 1 purjolök eller 2 st lök 6 msk vetemjöl 1,5 l mjölk (gärna 3% fetthalt) 300 g riven cheddarost (annan ostsort funkar också bra om du vill ha mildare smak) 100 g vanlig riven ost 2 tsk dijonsenap (kan bytas ut mot vanlig senap eller uteslutas) 2 krm rivenmuskotnöt Ca 2-3 dl färsk eller inlagd jalapeno (justera mängd efter smak) Salt & peppar Gör såhär. Värm ugnen till 180°. 1 stor långpanna. ca 12 portioner. 1000 g pasta. 1 purjolök eller. 2 st lök. 1,5 l mjölk. 300 g riven cheddarost. 100 g vanlig riven ost. 2 tsk dijonsenap. 2 krm rivenmuskotnöt. Ca 2-3 dl färsk eller
½ tsk rivenmuskotnöt. Tag potatis och kålrot, förkoka i vid kastrull i ca 10 min. Lägg sedan ned kålrabbi och morötterna, låt koka i ytterligare 7-10 min. Värm ugnen till 200°. 1 gul lök. 1 mindre kålrabbi. 2 vitlöksklyftor. 2½ dl matlagningsgrädde. Ca 2 dl mjölk
Vispa ihop ägg, grädde, salt, svartpeppar och muskotnöt. Västerbottenpaj med kantarellerCa 250 g riven västerbottenostSmörstekta kantareller mängd efter smak5 ägg (4 hela och 1gula)3 dl gräddeI krm muskotnöt (krydda på burk), kan uteslutasSalt och svartpeppar. In i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader. Relaterade Ca 250 g riven västerbottenost. ca 20 minuter p. 200 grader Ha
Blanda äggulor, socker, vetemjöl, potatismjöl och riven muskot och rör om till en jämn smet. Uteslut då muskotnöt och smaksätt gärna smeten med litet rivet citronskal
Rivenmuskotnöt som krydda ger det där lilla extra. muskotnöt. Vi lagade samma mängd även förra veckan, men rätten blev så god att vi plötsligt hade mumsat i oss två jätteportioner var
Smaka av med vitpeppar och rivenmuskotnöt. vitpeppar och muskotnöt. En del hamnar i matlådor, det som ska ätas inom kort läggar jag in i kylen och är det en större mängd fryser jag in det
Jag räknade nämligen lite på hur mycket pasta vi förmodligen har slängt här hemma och kom fram till minst ett halvt paket (250g torrvikt) per vecka. Det är alltså (52 veckor per år*0,5 paket)*15 kr per paket = nästan 400kr per år. Ädelosten hittade jag ett fint exemplar av på ICA - en grönmögelost med bara 17% fett. Falbygdens rekommenderar Green Light 17%. Dessutom är den ett bra sätt att bli av med överbliven dessertost efter jul och påsk (om man som vi alltid har ostbricka på julbordet) Ingredienser ca 4 port Pasta (valfri sort eller lasagneplattor) 25 g smör eller margarin 3 msk vetemjöl eller annan redning 1 burk skivade champinjoner eller annan svamp ca 5 dl mjölk 100g grönmögelost (mängden kan varieras lite efter smak och ostens styrka, dryga 100g av osten ovan var lite i starkaste laget) ca 50 g riven ost (till gratinering, lite kan blandas i såsen också om man vill ha smakbrytning) Gör så här Sätt ugnen på 225°C Koka pastan (eller om den är fryst tina den i ett durkslag under vattenkranen) Stek svampen Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och vispa ihop till en jämn smet Tillsätt mjölken lite i taget och låt koka upp under omrörning, red ev av lite till om såsen är för tunn Ta kastrullen från värmen och smula ner osten, låt den smälta (det gör inget om det är lite klumpar kvar, de smälter i ugnen) Smaka av med salt, peppar, rivenmuskotnöt etc. Blanda såsen med svamp och pasta i en ugnsfast form Strö över riven ost och gratinera i ca 20 min 3-5 gånger p. 52 veckor p. 15 kr p. 25 g smör eller margarin. 1 burk skivade champinjoner eller annan svamp. 100g grönmögelost. 100g av
Skall man göra den för hand får man nog ta en hel påse torrjäst eller motsvarande mängd färsk. mitt program tar 2 timmar 20 minuter. Kavla ut degen till 45 x 25 cm storlek. Pensla rullen med smält smör och skär den i femton bitar, ställ dem på en liten långpanna 30 x 23 cm, tre rader med fem. Grädda i 200 grader 15 20 minuter. 1 tsk torrjäst. 1 ägg. 250 ml vatten. 125 g russin och korinter blandat. 1 krm mald koriander. 1 krm ingefära. 1 krm rivenmuskotnöt. 1 msk mjölk. 2 msk socker
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och finrivenmuskotnöt, rör ner i smeten. Använd era muskotnötter, dom ger så otroligt god smak av en sån liten mängd
riven vegansk ost att strö över. en gnutta mald muskotnöt. Det är så lätt att få kontakt med andra matnördar och det finns sådana oändliga mängder med spännande recept att prova
rivenmuskotnöt. lite rivenmuskotnöt. rivenmuskotnöt. Ca 1 kg pumpa – skal, hinnor och kärnor borttagna, skuren i bitar. 1 gul lök, skuren i stora klyftor. 2 schalottenlökar, skalade och finhackade. 7-10 dl god kycklingbuljong (du kan behöva späda med mer, men ta den mindre mängden först och avvakta så den inte blir för tunn). 1-1½ dl vitt vin. ca 1 dl grädde (kan uteslutas – jag tar ofta bara någon halv dl). Börja med att lägga pumpaköttet tillsammans med den klyftade löken på en oljad plåt och ställ in den i ugnen på ca 200 grader. Häll lökhacket med vinet i kastrullen med soppan och låt soppan koka i ca 20-30 minuter tills allt är mjukt och alla smaker blandats. Ca 1 kg pumpa. 1 gul lök. 2 schalottenlökar. 7-10 dl god. 1-1½ dl vitt vin. ca 1 dl grädde