Nu tänkte jag dela med mig av några tips på vad man kan göra med äggvitor som blir över. Hoppas att ni fått liiite inspiration vad ni kan göra med äggvitorna
Ofta när man gör egen glass får man en massa äggvitor över. Vad ska man göra med alla äggvitor. Därför blev jag så glad när jag i Jan Hedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor
Är en fråga som alla glasstillverkare någon gång ställer sig när hen åter står där med en färsk glassmet och sex överblivnaäggvitor som ligger och simmar i ett glas och ser lite hopplöst slemmiga ut
Ett rejält söndagsfika blev det i söndags på självaste fördelsedagen, 2. a augusti. På morgonen hade vi förhoppningen om att kunna sitta ute och fika men så började det blåsa rejält och titt som tätt kom rejäla regnskurar
Men överblivnaäggvitor kan ju bara betyda maränger. )Tilll 20 stora maränger7 äggvitor5 dl socker50 g mörk chokladVispa ihop äggvitor och socker i en värmetålig skål. 7 äggvitor
(Och ibland faller det på att det saknas offer att ge bort "överblivna" bakverk till. Marängsmörkräm 160 g äggvitor225 g fint strösocker400 g riktigt rumsvarmt smör½ tsk vaniljextrakt eller ½ krm vaniljpulver90 g mjölkchoklad, smält och avsvalnadLägg äggvitor och strösocker i en skål (gärna den till maskinen/assistenten om du gör krämen i en maskin). 160 g äggvitor