Och du behöver ju inte äta wienerbrödet precis samma dag. PS Att kronärtskocka dessutom är kollossalt nyttigt för matsmältningen, och bl a innehåller ämnet inulin som främjar goda tarmbakterier, är ju rena rama bonusen
Efter varje semester brukar jag vilja fortsätta äta mat från landet en efteråt. Jag brukar dessutom ta med med lite av varje från semesterorten, i det här fallet pimientos de padron, kronärtskocka och paellakryddor bland annat
Förutom att det det lite tid att koka så är kronärtskockan faktiskt en väldigt bra vän i matväg jag gillar ju att ”pilla” lite med mat och inte äta så fort
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Den del av stjälken du skar bort kan du skala och också äta. Avlägsna smuts inuti kronärtskockan alltså de "skägg" som är i centern detta gör du genom att öppna den lätt med en sked och ta ut det
Den är så god att vi slåss om att äta salladen med sked direkt ur serveringsskålen. Använd en liten tandad kniv för att rensa ut det som inte går att äta - grova blad och skägget
Det som är kvar går också att äta. Här om dagen kom hon hem med en kronärtskocka. Det känns som att jag lagar avsevärt mycket mer mat när vi är på landet än när vi är hemma
Sen är det bara att äta blad för blad doppat i smöret. Nu är det säsong för kronärtskocka, så köp hem några vackra, taggiga klot, koka en knapp timme och avnjut med citronsmör
Jag är av den fasta övertygelsen att det stora i matkultur egentligen inte sitter i smaken, eller i själva råvaran (även om det kan låta lite konstigt för vissa – hela poängen med att ha kräftsskiva är ju att äta kräftor, eller
När man kommer till mitten skär man bord det håriga, och avslutar med att äta botten. Dunka ner varje kronärtskocka hårt mot köksbänken så att de öppnar sig
Man kan tro att det är mycket att äta på de där kronärtskockorna med så är tyvärr inte fallet. Oljan som blir över häller ni i gropen på varje kronärtskocka
Dolma, den turkiska versionen, kan ätas både som huvudrätt och tillbehör, eller meze som det kallas. I det centraleuropeiska köket är inlindning en återkommande tillagningsmetod
En god lättare lunchrätt som gärna kan ätas med ett gott surdegsbröd. Hör du till dem som brukar ha en burk med kronärtskockshjärtan hemma i skafferiet
Använd då en stor plastburk istället för skål, men vänta med att röra om tills du ska äta. Eftersom att jag hade kikärtor, aubergine och kronärtskocka över sedan jag gjorde pizza förra helgen valde jag att använda dessa överskottsingredienser till att laga ett alternativ till den sallad jag i vanliga fall brukar göra
Vi har sedan tidigare bestämt att vi ska äta mer vegetariskt här hemma. På helgens BARNmässa blev vi VIP-bloggare rejält bortskämda med helt fantastiska goodiebags