Oavsett om du vill spara pengar, vill spara på miljön, äta närproducerat och hållbart eller bara lära dig att överleva i naturen så kan det vara nyttigt att veta vad som ätbart i naturens egna skafferi
Boken heter Kan man äta sånt. Naturens läckerheter – Av Inger Ingmanson. Men det finns mycket mer än bär och svamp som naturen bjuder på som de flesta av oss kanske inte känner till
Etiopiskt måste vara den ultimata söndagsmaten, det är helt omöjligt att inte äta för mycket, och sen sitter man helt euforisk i en paltkoma i kubik, medans dofterna fortfarande säger att man kanske kanske kan trycka ner en liten bit mat till
Därför vill jag gärna gå den gyllene vägen – äta mina våfflor och ha havregrynen kvar. Inte för att det skadar att äta riktiga frasvåfflor nån gång ibland – det är inte det vi äter ibland som spelar störst roll utan det vi äter ofta
Vet inte om jag vill äta upp den eller skrubba mig med den, oavsett ser den helt magnisfik ut. För snart börjas det julpysslas och pyntas, det är frost i gräset när jag vaknar och på morgonpromenaden sticker det till i ansiktet av kylan och det kommer vit rök ur munnen
Jag tillhör den gruppen av kräsna fruktätare som helt undviker äpplen när det inte finns svenska att tillgå och jag tycker att det är härligt att märka och följa säsongerna för olika råvaror
Rudberg festar till det på ett mer avskalat vis, och ärligt talat skulle säkerligen de flesta hellre äta en god köttfärssås och hinna träffa värdinnan/värden än att äta lyxmat och undra var värdfolket har gömt sig
När man står där vid chokladhyllan och väljer bland de tusen olika sorter som finns och som bara skapar beslutskaos i ens stackars hjärna, så kan du som vill äta mindre socker göra det hela mycket enklare för dig genom att rikta in dig på chokladkakorna med HÖG kakaohalt