Ärtsoppa mousserande vin recept

Grön ärtsoppa med mousserande vin

Grön ärtsoppa med mousserande vin

ex en gröna ärtsoppa gör. Soppan går alltså att förbereda i god tid innan den ska sörplas upp, och när du sedan serverar den blir det extra festligt om du häller i det mousserandevinet vid bordet - det ger onekligen en extra festlig känsla

Grön ärtsoppa med bubbel

Förslag på mousserandevin. Dra av från plattan och rör i vinet. ) Grön ärtsoppa med bubbel. Mousserandevin, Vitt torrt från Spanien
Grön ärtsoppa – Crème Ninon

Grön ärtsoppa – Crème Ninon

Ingredienser 1 st Schalottenlök(ar) 1 msk rapsolja 2 st vitlöksklyfta(or) 2 dl vispgrädde 2 dl hönsbuljong 5 dl gröna ärtor , frysta 1 odefinierad salt 1 odefinierad vitpeppar , nymalen 1 tsk citronsaft 0,25 dl vitt vin , mousserande Köp receptet
Grön ärtsoppa med ingefära och getostkräm

Grön ärtsoppa med ingefära och getostkräm

Häll i det mousserandevinet precis innan servering. 1 dl vit mousserandevin (kan uteslutas). eller Creme Ninon au gingembre et crème de chèvre, vilket ju låter betydligt flashigare
Grön spenat- och ärtsoppa

Grön spenat- och ärtsoppa

Vill man lyxa till det lite, går det alldeles utmärkt att slå i lite mousserandevin (likt crème ninon)

VEGETARISK GRÖN ÄRTSOPPA

Att ärtsoppa skulle vara äckligt är ungefär lika sant som att alla feminister föds med hängpattar och hår under armarna
Välkommen 2012!

Välkommen 2012!

Till förrätt blev det grön ärtsoppa. Tillsätt vin och smaka av med salt och peppar. Grön ärtsoppa. 1 dl vitt vin, gärna mousserande. 1 dl vitt vin, gärna mousserande
Lättsamt och gott till helgen

Lättsamt och gott till helgen

Häll i lite mousserandevin precis vid serveringen. Viner. Grön ärtsoppa med oststänger4 pers eller 8 om man serverar i små skålar eller glas. 1 gul lök1 vitlöksklyfta 1 msk smör400 g djupfrysta gröna ärter6 dl grönsaksbuljong1,5 dl vispgrädde2 dl mousserandevinsalt och pepparSkala och hacka löken och vitlöken fint. 2 gula lökar1 aubergine1 squash1 röd paprika1 gul paprika5 tomater3 msk olivolja3 vitlöksklyftor, finhackade1 dl torrt vitt vin1 tärning grönsaksboljong2 tsk färsk rosmarin, finhackad1 lagerbladsalt och pepparSkala och grovhacka löken. Lägg i tomater, buljongtärning, vin, rosmarin och lagerblad och låt koka sakta utan lock cirka 15 minuter. El Rey Old Vine GarnachaNr 2260, 65 kronor. 2 dl mousserandevin
Grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa

mousserandevin passar bra att dricka till men också att ha en skvätt i soppan. Fräs löken i olivolja. Vänd runt ärtorna och tillsätt buljongen

Grön ärtsoppa - Crème Ninon

Blanda ner mousserandevin. 25 dl mousserande vitt vin. 12 små glas. 1. Finhacka löken. Värm en panna, häll i olja och stek sakta tills löken mjuknar
Crème ninon - grön ärtsoppa och bruschetta

Crème ninon - grön ärtsoppa och bruschetta

Slå i en skvätt champagne eller mousserandevin i tallriken. Dock blev det mousserat för oss denna fredagskväll och man behöver ju inte heller ha något vin i, den kan vara god ändå
Grönt

Grönt

Lyxig grön ärtsoppa. Servera soppan varm och slå i en skvätt champagne eller mousserandevin i tallriken

Prinsessan på ärten

Grön ärtsoppa eller den finare varianten Crème Ninon förstås. En vardagsvariant som serveras med en pepparrotsklick eller en lyxvariant som serveras med vispad grädde och mousserandevin

Ne me quitte pas! Med anledning av hemtenta, livsleda och annat...

Den gröna ärtsoppan sägs både fått sitt namn från en parisisk skönhet vid namn Anne “Ninon” de l’Enclos (hon svor tidigt att leva självständigt och ogift, förstod vikten av att knyta starka kontaktnät med andra kvinnor, polare med vår drottning Kristina och en nagel i ögat på franska drottningen Anna) och en viss köksmästare Nignon

Ärtsoppa till Nyår

Avsluta med att slå i champagne eller mousserandevin och droppa några basilikablad över. För 4 personer 600 g djupfrysta ärter av hög kvalité 6 dl vatten 1 1/2 tärning grönsaksbuljong 1/2 dl skivad morot 1 dl finhackad schalottenlök färsk basilika salt och vitpeppar 1 1/2 dl vispgrädde 2 dl torr champagne eller mousserandevin 1. 2 dl torr champagne eller mousserandevin

Ärtsoppa och pannkakor på mitt vis

När vännerna hälsar på en torsdag i kyliga november, vad passar då bättre än att äta ärtsoppa och pannkakor framför brasan