Krydda till slut soppan medsenapen. Koka upp ärtorna i en rymlig kastrull med saltat vatten. Skala löken och lägg i den tillsammans med moroten (båda ska vara hela)
Senap. Ärtsoppamedfläsk är en svensk klassiker och som av tradition serveras oftast på torsdagar, så även hos oss även om vi oftast också äter soppa på måndagar men då lite lättare soppor
Servera soppan medsenap. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna. Ta upp fläsket och skär det i tärningar och lägg tillbaka i soppan
Servera soppan medsenap. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna. Ta upp fläsket och skär det i tärningar och lägg tillbaka i soppan
Dags för den klassiska rätten ärtsoppa. Börja med att koka fläskläggen (dagen före). Fläsket. Servera soppan med din favorit senap eller blanda några olika typer (Dijon, Slotts starka, lite grovkornig)
Dock icke denna eleganta sommarvariant som är lätt och rolig att laga och som med sin mjuka smak illustrerar att ärtsoppa faktiskt kan avnjutas grön istället för gul och med räkor och pepparrot istället för fläsk och senap
Den sista veckan har varit väldigt kall och vad är då inte bättre att värma sig med än ärtsoppa. Att varm punsch har blivit ett klassiskt tillbehör till ärtsoppa, tros vara för att den sades minska värdespänningarna, vilket kan vara bra när du ätit ärtsoppa