Mustig och fyllig soppa från Balkan med kött, morot, ärtor och potatis. Häll i ärtorna. 6 portioner 700 g grytbitar av nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frystaärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan. 300 g frystaärtor
600 g färska eller frystaärtor. Häll i ärtorna, sänk värmen och låt puttra tills de mjuknat, cirka 5 minuter för färska ärtor och 2 minuter för frysta. 600 g färska eller frystaärtor
Lägg i de frystaärtorna och löken. 500 g frysta gröna ärter. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g frysta gröna ärter 1 gul lök 7 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde