Koka upp grädde, mjölk och kanelstång i en tjockbottnad kastrull. Karamelliseradeäpplen. äpplen. Häll försiktigt den varma gräddmjölken över gulorna, vispa hela tiden
mjölk att pensla degen med. Lägg smör över karamelliserad socker och rör tills det har smält. Penska locket med mjölk och strö över strösocker för att få en knaprig yta
Häll sen i ägget i hålet du gjorde i mjölet och tillsätt sen sakta mjölken medan du vispar. Medans smeten vilar skala äpplen och skär dom som små båtar eller valfri form
Vispa samman ägg, mjölk, vete- eller dinkelmjöl och salt. Till pannkakan serverade jag karamelliseradeäpplen som bröts av med en syrlig mascarponegrädde
Ta ut pajen,, tryck ner bitarna mellan äpplena och ställ in i gen. Fyllning3-4 skalade äpplen Socker & kanel 4 snickersbarsNågra matskedar Dulce de dulce (karamelliseradmjölk) # Skär äpplena i klyftor. 3-4 skalade äpplen
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliseradmjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Jag bestämde mig för att göra en god paj, med fyllning av kola, äpplen och hasselnötter. Ta ut och låt svalna medan du skalar dina äpplen och skär i tunna skivor
Vänd till sen ner de karamelliseradeäpplena och rör om försiktigt så de inte mosas. Här kommer recept på lite höstliga muffins nu när hösten närmar sig, massor av äpplen att ta tillvara på, passa på att baka och lägg i frysen ( om ni hinner det innan dom äts upp, för de är så goda )
Skala äpplena och skär dem i små fina tärningar och blanda dem i smeten. Karamellisering av äpplen. Skala äpplena och skär dem i små fina tärningar och blanda dem i smeten
En ny favorit är att göra fattiga riddare och servera dem med karamelliseradeäpplen, något vi fick upp ögonen för när vi åt frukost på olika caféer i New York för några år sedan