Äpplen kanel mald ingefära muscovadosocker recept

Paj à la Lucia

Paj à la Lucia

Hacka ingefäran fint och fördela över äpplena. Skala, kärna ur och klyfta äpplena, och lägg dem i fint mönster, taktegelsvis, i det förgräddade pajskalet
Muffins med äpple och morot

Muffins med äpple och morot

De innehåller faktiskt, förutom ingredienserna i titeln, också kanel, ingefära, muskot, kardemumma, lönnsirap och koladoftande brynt smör, och det är ingen trist kombination, minsann

Ingefärsvåfflor med varma äpplen

Stek äpplena på medelstark värme i en teflonpanna tillsammans med kanelen. Lägg på ett lock så att äpplena håller sig varma

Äpplechutney

Skala och skär äpplena i små bitar. Fräs lök, vitlök, chili, ingefära och de torra kryddorna i lite olja på mycket svag värme
Äppelpudding (Eve's pudding)

Äppelpudding (Eve's pudding)

Vispa i ägg, mjölk, mjöl, bakpulver och resten av citronskalet och bred ut smeten över äpplena. 750 g äpplen, skalade, urkärnade och skurna i bitar100 g + 100 g strösocker0. 25 tsk maldkanel5 hela kryddnejlikor1/2 inlagd ingefärsboll i sockerlag, finhackad1 citron, enbart finrivet skal50 g smör2 ägg2 msk helmjölk100 g vetemjöl1 tsk bakpulverKolasås. 100 g smör50 g mörkt muscovadosocker eller farinsocker1 liten nypa socker2 msk rom (kan uteslutas)3 msk vispgräddeSätt ugnen på 200 grader. Lägg äppelbitarna i en kastrull och tillsätt 100 g socker, sirap, kanel, kryddnejlika, ingefära och hälften av citronskalet. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter tills äpplena börjar bli mosiga. Plocka ur kryddnejlikorna och häll äpplena i en ugnsfast form (en som rymmer ca 1 - 1. 750 g äpplen. 25 tsk maldkanel

Tips till glöggkvällen

Skala äpplena och skär dom i tärningar. Ta fram en stor bunke och blanda, vetemjöl, strösocker, bikarbonat, kanel, ingefära och nejlika

Äppelkaka uppochned

Skala och kärna ur äpplena. Sikta ner mjöl, bakpulver, salt, strösocker, kanel, ingefära och kryddnejlika i en stor skål