Skala och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och salt i en smord form. 800 g äpplen (gärna av syrlig sort). Fördela över smuldegen över äpplena och grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. 800 g äpplen (gärna av syrlig sort)
Ställ den kallt medans du skalar och skiva äpplerna. Strö den över äpplerna. Ca ½ kg äpplen. Grädda pajen 200 g, strax under mitten i ugnen i ca 25 minuter eller tills den fått fin färg
Ganska ofta har jag slattar med bär i frysen som blivit över efter tårtbak och andra gånger kanske det ligger något ensamt äpple i fruktskålen och det kommer man ju inte så långt med om man vill göra en paj
Vad man vill ha underknäcktäcket är en smaksak. Vårliga smaker som passar bra i pajSyrligheten hos rabarbern gifter sig fint med ett sött knäckigt täcke i den här pajen som i just det här utförandet dessutom är glutenfri
Ganska ofta har jag slattar med bär i frysen som blivit över efter tårtbak och andra gånger kanske det ligger något ensamt äpple i fruktskålen och det kommer man ju inte så långt med om man vill göra en paj
Den kom till då jag hade en påse äpplen kvar som jag fått av en vänlig kollega, och dessutom en underbar päronkompott med vanilj, nästan som en marmelad, som hade serverats till ost
Strö på lite socker och vänd sedan på degplattan så sockret kommer att vara på undersidan. Hej hopp, så visade termometern bara 5 grader i morse, vantar på fru Mårtenssons händer under cykelturen till jobbet medan herr Mårtensson låg kvar undertäcket och snusade ett tag till. 2-3 äpplen, skalade och tärnade. 2-3 äpplen, skalade och tärnade