Äpple tartelette recept

Tartelett

Tartelett

Päron och äpplen är ju i säsong nu. Med dessa som utgångspunkt har jag bakat tarteletter i omgångar under helgen
Äpplegömmor

Äpplegömmor

Detta är hans äppletarteletter, men den formen hade inte jag, så det fick bli en högre variant. Mycket äpplekakor nu

andra bullar

I dessa testade jag din fyllning- massor med kanel och mortlad kardemumma, rivet äpple, lite rivet päron och blåbär

En trerätters meny med ungerska smaker!

Skala, kärna ur och skiuva äpplena och lägg dem i en skål. Blanda nötter, russin, socker, ströbröd och kanel med de skivade äpplena
Äppelknäcktarteletter

Äppelknäcktarteletter

Skär äpplet i tunna skivor. Jag valde att göra pajer i miniformat så kallade tarteletter. Äppelknäcktarteletten går att rösta på i höstens tävling i formuläret i den högra spalten

Äppeltartelett med valnötter

Kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor. Ringla marmeladen över tarteletterna. syrliga äpplen. Servera tarteletterna med vispad Milda Vanilj Visp
Tartlets

Tartlets

Ta bort kärnhuset i äpplena och skär de i tunna kilformade bitar med Ultramix/PRO. Smeta i mandelsmör på de gräddade tarteletterna

Pastejer och tarteletter

ha hallon eller äpple bitar i och sen kan man dekorera dem med italiensk maräng eller smuldeg eller nånting annat roligt och så kanske lite frukt eller choklad på toppen

Thörnströms kök

Så kom den dillbakade rödingen med sättlök, havsalger, äpple- och bleksellericrudité samt löjromsmörsås

Äppeltarteletter med nötkeso

 Skala äpplena. Skär äpplena på längden.  Fördela äpplena i de kesofyllda tartelettformarna och bjud genast

Äppeltartlette

Lägg mycket rikligt med strimlat äpple på varje tartelette. Lägg en liten (ca 1 msk) klick av mandelmassesmeten på varje tartelette. 3-4 äpplen

Toscatarteletter

Skala, halvera och kärna ur äpplena. Häll smeten över äpplena i mördegsformarna och låt tarteletterna få fin färg mitt i 225 grader varm ugn, ca 7 min. 1 kg äpplen

Toscatarteletter med grädde

Skala, halvera och kärna ur äpplena. Lägg äppelklyftor i mördegsformarna, häll på toscasmet och låt tarteletterna få fin färg mitt i 225 grader varm ugn, cirka 7 minuter. 1 kg äpplen