Hetta upp smör i en panna utan att det får. 2–3 äpplen ½ liter rensad och grovt hackad rabarber 50 g smör 2–3 msk socker 2 tsk kanel 1 tsk malen kardemumma Servering 1 liter vaniljglass Skölj och kärna ur äpplena, och hacka dem grovt. 3 äpplen. 50 g smör. 3 msk socker. 2 tsk kanel. 1 tsk malen kardemumma. 1 liter vaniljglass
Ställ äpplena på smördegsplattorna och fyll hålen med mandelmassan. Smält smöret och låt det svalna. Såhär års är bitar av svenska äpplen, med kanel och socker, självklara smaksättare när jag bakar muffins
Smuldegspaj med äpplen. Mosa bananen med gaffel och vispa ihop ägg, salt och en matsked smält smör. KRAV-märkt socker, kakao och vanilj från odlingar där inga kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel använts och där hänsyn tas till social rättvisa
Skär äpplena i tunna klyftor. Smörj och bröa en rund form. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten och pudra lätt över ett tunt lager med kanel och strö sedan över pärlsocker
Putsa och klyfta äpplena fint. Smält smöret i en bunke. Originalreceptet kallades kladdkaka med äppel, men det har egentligen inte så mycket annat än mängden socker och ägg gemensamt med det här
kallt smör eller mjölkfritt margarinSkala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda ihop socker, kryddor och vaniljpulver, och rör runt äpplena så de blir fint bruna runtom
Av äpplena ville herrn göra äppelpaj eller äppelkaka och då kom frun i köket på den brilljanta idén att låta den smaka pepparkaka, kanel och ingefära är ju väldigt goda vänner med äpplena så det borde ju passa fint med just pepparkakskryddor
Häromkvällen satt jag och funderade på vad jag skulle kunna hitta på med alla fina äpplen jag har hemma och då slog det mig hur mycket ni tidigare gillat min ”Micro-kladdkaka” - varför inte göra en mini-äppel-Micro-paj