Jag tyckte min blev lite grumlig ändå men det berodde nog på att jag hade äpplen i. Då jag hittade Leilas rabarbersaft och gjorde om lite på receptet så här kommer min variant
) Mina rabarber smalt ihop till ingenting, så jag fick stötta upp med några bitar äpple. Tillsätt apelsinsaft och apelsinskal, lägg på ett lock, låt koka upp och småputtra några minuter
Blanda aronia med äpple eller rabarber till sylt eller saft. När jag var på Nordvik sist fick jag tips av en annan kursdeltagare om att aronia är gott till rårörd saft
Skala rabarber och äpple – skär i mindre bitar. Saften från en apelsin. Maken fick i uppgift att fixa ihop en marmelad av överblivna rabarber sen förra projektet, för i år ska inget ätbart från trädgården gå till spillo
Skala äpplen och päron. Du kan byta ut plommonen mot rabarber, skurna i små bitar. Nu är det så dags att tänka på att sylta och safta för vinterns förråd
Pressa limesaft över äpplet. Skär äpplet i tunna skivor. Saften av en halv lime. Idag kombinerar jag frasig bakbanan med en fräsch rabarbersallad till min lunch
Smått börjar jag lämna vinterns kryddor och äpplen bakom mig och jag längtar som en tok efter den första rabarbern, jordgubbar, körsbär och röda vinbär
Lingon, blåbär, äpplen, päron, rönnbär och alla tänkbara godsaker bara väntar på att tas om hand och bli härliga kakor, inläggningar, safter och marmelader
Lätt sötsyrlig med smak av citrus, honung och äpple. Det är en sur IPA med rabarber. Suröl kan ha en unken smak av jordkällare och gammal frukt, men även gamla möglande sylter och saft har sin charm