Tillsätt sedan kanelenoch kardemumman, men i små mängder. Rör runt i fruktblandningen under tiden som du gör i ordning krämen, kompotten är färdig då fruktbitarna är mjuka och det mesta av vätskan har försvunnit
Koka seedan bort vattnet så att kompotten blir fast och inte för rinnig. Koka äppelklyftorna i vattnet, sockret, vaniljen ochkanelen tills de blir mjuka och går sönder
Sommaräpplena i vår trädgård börjar så smått mogna, och likaså plommonen. Man kan rentav äta den rakt upp och ned, som en kompott med lite gräddmjölk till
Någon god fyllning, kan vara kompotter av något slag eller någon curd. Här är en sjukt god variant med karamelliserade äpplen, mascarponegrädde ochkanelsmulor
Så, här får ni en favorit från förr… jag vet inte var jag fått receptet ifrån och det är lite mer jobb med dessa än andra muffins eftersom det är äpplekompottoch strössel som skall göras också, men gott är det och värt varenda sekund av arbete…
En mix av årstider i smakerna med äpplenoch kryddor och så sommarbär. Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kaneloch vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon
Skrapa loss köttet från kärnhuset och mosa dina äpplen grovt, blanda ner hackade russin och kyl ner. Krydda med kaneloch socker, häll upp på glas och låt svalna