Jag bestämde mig för att göra en god paj, med fyllning av kola, äpplen och hasselnötter. Ta ut och låt svalna medan du skalar dina äpplen och skär i tunna skivor
Kolapaj med äpplen. Efter att jag fick en riktig dunderleverans med äpplen från Småland häromveckan (Ingrid Marie från morfar, James Gréve från mamma och någon okänd, väldigt syrlig och god sort från grannen) gjorde jag en helt fantastiskt god och enkel äppelvariant
Min pumpasallad med butternut squash, äpple, smörstekta trattkantareller,. Från Göteborgs matbloggsgäng infann sig förutom jag själv och värden Åsa, även Beata med en härlig kolapaj med lingon och kanelpudrad crème fraiche och Rebecka som hade snott ihop saltrostade mandlar som tyvärr inte fastnade på bild
En klassisk tarte tatin, görs förstås med äpplen. Gästerna hade med sig efterrätt i form av en ljuvlig kolapaj, vispad créme fraiche och egenodlade vinbär
I sig ser den ganska god ut, liknar kanske mer än kolapaj än en med äpplen. fri från socker, fri från gluten och fullproppad med näringsrika äpple, dadlar och mättande havre och nötter
Visst kan det hända att jag bakar en äppelpaj om jag har äpplen som börjar se tråkiga ut hemma, men de allra godaste bakas ju på mjöliga äpplen från trädgården
De inhemska äpplena mognar. En underbart god plommon/kolapaj, kladdigt, söt vit kladdkaka med blåbär, mandel- och chokladtårta med fudgeglasyr, mazarintårta och mango-kokos-limepajer