Här kommer recept på lite höstliga muffins nu när hösten närmar sig, massor av äpplen att ta tillvara på, passa på att baka och lägg i frysen ( om ni hinner det innan dom äts upp, för de är så goda )
Fördela smeten i formarna, tryck ner några äpplebitar i varje muffins och toppa med lite smuldeg. Skär i bitar och stek äpplena halvmjuka i en klick smör
Stek skivat äpple i smör, socker och kanel i en stekpanna. Lägg upp muffinsformarna på en plåt. Använd gärna en muffinsplåt för att undvika att de flyter ut
finfördela smöret till crumble i socker, solrosfrön och havregryn till en grynig massa. muffins av det lite robustare slaget och med något mindre socker än vanligt
Kärna ur och skär äpplena i bitar. Crumble. Stek äpplena ett par minuter i en het stekpanna med smör, strösocker och kanel, låt svalna och blanda i smeten
Smaken denna gång blev äpple/kanel och med crumble ovanpå såklart. Dela äpplena och skär dem i små bitar och stek dem i smöret tillsammans med strösocker, farinsocker, vaniljsocker och kanel
Skala och dela äpplet. Strö lite crumble på varje muffins. Crumble. Placera ut muffinsformarna i en muffinsplåt (går alldeles utmärkt utan också, ett tips är att ta dubbla formar på varje muffins)