Äppelsmulpaj recept

Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Äppelsmulpaj med flingsalt

Äppelsmulpaj med flingsalt

Så, nu har jag smält lördagens höstmiddag, firat söndag med garderobsrensning, babysim och firat att det var sex år sedan vi träffades med att dela en pizza, dricka billigt bubbel och lite polly
Mauds äppelsmulpaj

Mauds äppelsmulpaj

äpplen, 850–1000 g. 1smör till formen. 1kardemummakärnor, finstötta. 1smör. 1strösocker. 1vetemjöl. 1havregryn. 1råkräm, kallrörd vaniljsås1
Äppelsmulpaj Paleo

Äppelsmulpaj Paleo

Gör det med en äppelsmulpaj från min kokbok Hälsokoden. Hörrni, idag är det tydligen äpplets dag. Så det är väl bara till att fira då
Äppelsmulpaj i glas - LCHF

Äppelsmulpaj i glas - LCHF

Snabbfixad liten efterrätt, lite lik smulpaj med god smak av äpple. Gott kryddad med kanel en klick vaniljgrädde på toppen
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Sätt ugnen på 225°C. Rör ihop ingredienserna till smuldegen. Blanda äppelbitarna med kanel och socker. Lägg fyllningen i en pajform, täck med smuldeg
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

ca 800 gr äpplen. 3 tsk kanel. 1 dl socker. 1 krm flingsalt. Smör till formen. Smulpaj. 125 gr kallt smör. 2 dl vetemjöl
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

1 kg äpplen (ca 6 stycken). ½ citron, saften. 3/4 dl socker. 1 tsk kanel. 3 dl vetemjöl. 1½ dl socker. 125 g Milda mat- och bakmargarin eller
Salt äppelsmulpaj

Salt äppelsmulpaj

700 g äpple 1 tsk malen kanel 1 msk strösocker 1 krm flingsalt. Smuldeg1 dl vetemjöl [60 g] 2 dl havregryn [70 g] 100 g smör, kallt, i bitar 0,75 dl strösocker 0,5 tsk flingsalt
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en pajform. Skär äpplerna i tunna skivor. Lägg ner äpplerna i pajformen. Strö på socker och kanel
Äppelsmulpaj med flingsalt

Äppelsmulpaj med flingsalt

4 svenska äpplen. 1 tsk kanel. 2 tsk socker. flingsalt. 125 g smör (saltat). 1,5 dl socker. 1 dl havregryn
ÄPPELSMULPAJ MED FLINGSALT

ÄPPELSMULPAJ MED FLINGSALT

En jätte god äppelsmulpaj blev fredagkvällens dessert. Hemligheten är rikligt med flingsalt som lyfter fram smakerna lite extra samt ger en pikant, saltig kontrast till sötman
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Blanda mjöl och socker i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen och arbeta ihop till en grynig massa
äppelsmulpaj

äppelsmulpaj

Mums, den här blev megagod. Egentligen kan man göra äppelpaj på precis samma sätt som jag gjorde blåbärspajen (recept här) men jag testade denna gång att göra ett smultäcke med havregryn, därav blir det ett lite annorlunda recept nu