nu - Mat, dryck och kulinariska utflykterAtt göra sitt eget äppelmos är gott och enkelt. Denna gång rörde jag ned ¾ tesked Atamon när moset var färdigt för att förlänga hållbarheten, men många gånger avstår jag från konserveringsmedlet
Avslutningsvis har du i Atamon som har en konserverande egenskap så att ditt äppelmos inte möglar. Vill du som jag ha ett helt slät äppelmos så mixar du alltsammans med en stavmixer
Testade att göra eget äppelmos för första gången. Jag tänkte använda äppelmoset på gröten å så till Milton när han får börja äta det och även Viktor ska få det, idag åt Viktor äppelmos med mjölk, mera sa han när han hade slut
Häromdagen kokade jag en sats mumsigt äppelmos smaksatt med kanel. Häll upp moset på väl rengjorda glasburkar med täta lock (skölj gärna ur burkarna innan med hett vatten och lite flytande atamon)
Att koka äppelmos är löjligt enkelt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt atamonet. Men efter att ha kokat världens godaste äppelmos igår, så finns det ingen återvändo
Häll i en kapsyl atamon och ös upp i burkar/plastlådor/plastpåsar och ställ kallt. Av dessa ska det kokas äppelmos och bakas äppelkaka – bra-att-ha-i-frysen-för-oväntat-besök-fika
Dra kastrullen av värmen och rör i atamon. 1 tsk atamon (flytande konserveringsmedel). 1 tsk atamon. Vid senaste besöket hos svägerskan fick jag med mig en påse fallna äpplen av en rätt mjölig sort
Ta ifrån värmen och rör ner Atamon och askorbinsyran. Bortsett från den stora tragik då mamma egentligen helst vill bo hemma i sitt eget hem men nu på grund av ständigt hjälpbehov inte kan det, bidde det heller ingen äppelmos
Ta upp några skedar mos och blanda det med askorbinsyra och Atamon. 1/2 tsk Atamon-pulver. Lägg äpplen, juice, vatten och socker i tryckkokaren och koka under högt tryck i 7 minuter
- Ha i natriumbensoat eller atamonen och rör om. Mamma fick två påsar med underbara svenska äpplen av en kollega häromdagen och av dem blev det gammelmormors äppelmos, som är såååååååå god