Första jobbveckan efter semestern är nu avklarad och det känns skönt med helg och lite ledighet. Men eftersom jag tycker väldigt bra om mitt jobb så känns det inspirerande att ha en höst fullproppad med spännande projekt och uppgifter framför mig
av receptet på äppelmarmelad som jag hittade på Ica. Persikoträdet behövde vi spänna upp med inte bara ett spännband utan säkert 5-6 spännband. 1 tsk kardemumma, malen. Tillsätt syltsocker och kardemumma och koka ytterligare 3-6 minuter. 1 tsk kardemumma
Istället kokade Eveline ihop en ljuvlig äppelmarmeladmed smak av kanel och kardemumma. Om man vill kan man byta ut citronen mot apelsin och ersätta kanelen med lite extra kardemumma
Förra året så gjorde vi ju äppelmarmelad, och ni vet ju hur det är. Gifflarna (som vi i och med ovanstående stycke verkligen inte hävdar oss vara uppfinnarna av) är gjorda på vanlig bulldeg med lite extra kardemumma
Skär äpplena i bitar, koka upp ihop med socker, citronsaft och kryddor. 6 kardemummakapslar. Rör då och då och koka i ca 20 minuter eller tills det blivit marmeladkonsistens