Jag brukar låta en kanelstång koka med - då blir det lite extra gott. Att äta varm, nykokt äppelkrämmed kall helmjölk och hembakt tomtmacka - det är nog något av det bästa man kan göra en kylig höstkväll
Jag tycker bäst om när min äppelkräm är syrlig och inte alltför söt, men om du vill ha en sötare kräm kan du låta ett par hackade färska dadlar eller torkade aprikoser koka med äpplena
Blanda mandelmassa, vaniljsocker, kanelmed lite i taget av smöret tills du har en slät fyllning. Gör mandel- och kanelfyllningen när degen har jäst färdigt
Det blev en kryddig och god kräm med lätt sötma av ett kokosblomsflorsocker från Aman Prana. Ta upp nejlikor och kardemumma, men kanelen kan gärna få vara kvar
Tillsätt smöret, sockret och kanelen. 3 tsk kanel. Tvätta, skala och skiva äpplerna tunnt. Lägg äpplerna i en kastrull och tillsätt vattnet (vattnet är till för att äpplerna ska brännas vid) och koka upp
I morgon blir det äppelkräm och lite mer äppelmos och kanske lite äppelchutney. Ett minns jag speciellt och det var ett träd med sent mognande röda äpplen som var fantastiskt goda