Äppelgele skal recept

Äppelgelé med lime eller rosmarin

Äppelgelé med lime eller rosmarin

Dela dem i mindre bitar, låt skal och kärnhus vara kvar. 1 lime 1/2 tsk limeskal och 2 msk limesaft. Skölj äpplena och skär bort eventuellt skadade delar
Äppelgelé

Äppelgelé

Jag har ju min lilla dille på att inte slänga mat eller rester i onödan så jag tänkte det kunde vara kul att försöka göra något användbart av skalen och skrutten
Frukttartelette

Frukttartelette

Täck varje skal med bakplåtspapper och fyll dem med ris eller torkade gula ärtor. Sätt ugnen på 200 grader

Sea Grill **

Den första rätten var en varm krabb- och sjöborrecréme med ett skaldjursskum på toppen serverad i sjöborrens skal

Äppelgelé

Skal och kärnhus ska vara med. Med vanliga äpplen blir geléet ljust gult eller gulrosa, med paradisäpplen vackert rött