3 syrliga äpplen. 1smör till formarnaSätt ugnen på 200 grader. 1Skala, kärna ur och klyfta ner äpplena i formarna. Grädda mittiugnencirka 25 minuter. 1Servera med vaniljsås eller en kula vaniljglass
Sedan hällde jag det över äpplen som jag lagt i en ugnsform och pressat litecitron över. Det blir en söt dessert så gör detta när det är många som ska äta, annars blir det knäckigäppeldessert många dagar…
ugn, micro och andra finesser. Tänk vilken lättarbetad miljövi har i våra kök idag. Att laga mat iugnen är ett snabbt sätt att få maten klar på, man slipper en del av matoset som stekning medför och näringenförsvinnerinte ut i kokvattnet som kokning medför
Serveras äppeldesserten ljummen med vispad grädde, eventuellt smaksatt medcalvados eller konjak. Fördela äppeltärningarnaimitten på formarna och strö över chokladen
Kanelmazarin – äppelkaka bröad med ströbröd och kanel med äppelklyftor i botten under ett täcke av mandelsmet bestående av sötmandel, bittermandel, mycket smör, socker, ägg, en skvätt mjölk samt smaksatt med vaniljslutligen pudrad med kanel
Jag bakade rabarber med muskovadosocker iugnentills de blev mjuka. Cheesecake i glas alltså. Snabbt fixat om du är däckad av pollen men har lovat att fixa efterrätt
Men det finns kanske två äppeldesserter jag gillar mest. Vi startar veckan med en äppelkaka. Varken jag eller min sambo är särskilt förtjusta i äppelkaka, jag kan tycka den är litetrist, för vanlig, för tråkig, för nej inget för mig helt enkelt