För andra året i rad testar jag att göra äppelcidervinäger. Jag vill ha äppelcidervinägern så stark som möjligt så att den lämpar sig att använda till en vinegrettesås
Vad kan då äppelcidervinäger bistå med. 2 dl ljummet vatten 2 msk ekologisk äppelcidervinäger ofiltrad. 2 msk ekologisk äppelcidervinäger 1 pressad lime + grönkål, spenat, bladpersilja + några droppar stevia hallon – speciellt om jag fått i mig för lite kalium via grönsaker under dagen
Då var båda vinägrarna klara och tappade på flaskor, ca 3 liter av varje sort blev det. Transparent Blanche gjordes på äppelklyftor som jäste i en stor burk av sig själva genom spontan vildjäst, och melonvinägern gjordes av äppelmust på melonäpplen med tillsatt vildjäst
Bikarbonat för rengöring och äppelcidervinäger till sköljningJag försöker allt eftersom att hitta bra och naturvänliga/ekologisk alternativ inom allehanda områden där vi ofta både belastar naturen och våra kroppar med en massa onödiga kemikalier