Finhacka äpple och gul lök, fräs detta tillsammans med den pressade vitlöken. 3 st vitlöksklyftor. Tillsätt sockret och ättikan och låt det koka på svag värme i c
Hacka lök, vitlök, ingefära och chilin fint. Men något som också är väldigt gott är äppelchutney. Hetta upp en tjockbottnad gryta med lite olivolja och fräs först löken och vitlöken i oljan
Skär äpplena i bitar, hacka löken och vitlöken fint. 3 vitlöksklyftor. Skala och kärna ur äpplena. Doppa plommonen i kokande vatten och dra av skalet och kärna ur
Kinen som bloggar på Yogini har skapat en spicy och lite julig äppelchutney som jag lagat till lucka 10. Äppelchutney 1 äpple 1/2 dl russin mald kanel vitlök etiopisk peppar (kryddblandning med bl a cayenne och chilipulver) En chilifrukt, färsk eller torkad Mixa allt, krydda efter smak
Blanda rumsvarmt smör (inte margarin) med finhackade örter (utgå från dina favoritörter, t ex basilika, dragon, persilja och timjan), pressad vitlök, salt, peppar och färsk chili