Lingon- och äppelchutney med tequila och peppar. Jag hade inte tänkt blogga om det eftersom jag egentligen är alldeles för lat och komponenterna så många, men jag ger en snabbversion eftersom det blev så in i bövelen lyckat (jodå, jag har många fler sofistikerade svärord på lager)
Vi serverade grytan med couscous och en klick kryddig äppelchutney (se här). Denna goda linsgrytan, med bland annat squash, curry och kanel, var enkel och snabb att röra ihop
Vi serverade den med lite fräscha grönsaker, basmatiris och äppelchutney (se här). Grytan blev väldigt god och det gick snabbt och enkelt att laga till den
Vi serverade mackorna med färska grönsaker och en klick kryddig äppelchutney (se här). Vi hade faktiskt en burk färdiglagad kikärtsröra i frysen så det gick väldigt snabbt och enkelt att fixa middagen
Nu menar jag inte att äppelchutney är något direkt ovanligt, i alla fall inte den här varianten nedan utan jag menar att det är fritt fram att testa fram sin egen chutney
Jag tycker om att servera en stark god ost med en najsig äppelchutney till. Jag gillar när det går fort att sno ihop ett gott bröd, och det här gick både snabbt och var väldigt saftigt o gott
På begäran har vi också snabbkomponerat en förrätt, utifrån vad vi fann hemma. Räkorna har skalats, sockerärtorna har snabbt kokats i lättsaltat vatten och skurits i bitar, avokadon har skrutits i småbitar och där efter har vi snabbt bland ihop detta
Joachim överraskade mig också i veckan då han kom förbi en dag med nykokt äppelchutney och chokladpraliner som han gjort själv, denna gången med smak av lakrits, kan verkligen rekommendera er att kolla in denna hemsidan
Idag fick det bli en snabb liten debut på min ”äppelsäsong”, idag blev det äppelchutney. Då börjar äpplena mogna och igår plockade jag 2 ICA kassar fulla med äpplen, jag har lovat Andreas att jag ska göra äpplemos och det ska jag göra en dag då jag har mer tid
Du kan också använda matberedare eller mandolin vilket går snabbare. Ja nu mognar ju äpplesorterna på löpande band och många av oss har träden fulla av dessa ack så underbara men också ack så känsliga frukter
Ung, frisk, välbalanserad – inledningsvis kändes den lite för syrlig med ett spritsigt anslag, dock lugnade den snabbt ned sig och visade sig riktigt trevlig
Vi kokar äppelmos, gör äppelchutney, tärnar ner äpplen i morgonfilen eller river över havregryndgröten, vi bakar saftiga äppelkakor med mandelmassa och vi gör marängsviss med rosmarinstekta äpplen, hackade pecannötter, minimaränger och saltad smörkolakräm