Äppelchutney snabb recept

Afrikansk spenat & äggrätt

Afrikansk spenat & äggrätt

Vi käkade den kryddiga spenatröran med basmatiris och en rejäl klick av 'min godaste äppelchutney' (se här)
Linsgryta med squash, curry och kanel

Linsgryta med squash, curry och kanel

Vi serverade grytan med couscous och en klick kryddig äppelchutney (se här). Denna goda linsgrytan, med bland annat squash, curry och kanel, var enkel och snabb att röra ihop
Hughs heta ketchupgryta

Hughs heta ketchupgryta

Vi serverade den med lite fräscha grönsaker, basmatiris och äppelchutney (se här). Grytan blev väldigt god och det gick snabbt och enkelt att laga till den
Dubbelmackor med kryddig kikärtsröra

Dubbelmackor med kryddig kikärtsröra

Vi serverade mackorna med färska grönsaker och en klick kryddig äppelchutney (se här). Vi hade faktiskt en burk färdiglagad kikärtsröra i frysen så det gick väldigt snabbt och enkelt att fixa middagen
Äppelchutney

Äppelchutney

 Nu menar jag inte att äppelchutney är något direkt ovanligt, i alla fall inte den här varianten nedan utan jag menar att det är fritt fram att testa fram sin egen chutney
Höstens fräscha äppelchutney

Höstens fräscha äppelchutney

Häll lite olja i en kastrull och fräs löken, ingefäran och pepparfrukt snabbt så dom släpper ifrån sig all smak
Gott bröd med frukt och nötter

Gott bröd med frukt och nötter

Jag tycker om att servera en stark god ost med en najsig äppelchutney till. Jag gillar när det går fort att sno ihop ett gott bröd, och det här gick både snabbt och var väldigt saftigt o gott
Jura och fläsksida

Jura och fläsksida

På begäran har vi också snabbkomponerat en förrätt, utifrån vad vi fann hemma. Räkorna har skalats, sockerärtorna har snabbt kokats i lättsaltat vatten och skurits i bitar, avokadon har skrutits i småbitar och där efter har vi snabbt bland ihop detta
Whiskysky

Whiskysky

Joachim överraskade mig också i veckan då han kom förbi en dag med nykokt äppelchutney och chokladpraliner som han gjort själv, denna gången med smak av lakrits, kan verkligen rekommendera er att kolla in denna hemsidan

Äppelchutney

Idag fick det bli en snabb liten debut på min ”äppelsäsong”, idag blev det äppelchutney. Då börjar äpplena mogna och igår plockade jag 2 ICA kassar fulla med äpplen, jag har lovat Andreas att jag ska göra äpplemos och det ska jag göra en dag då jag har mer tid

Alla dessa underbara äpplen!

Du kan också använda matberedare eller mandolin vilket går snabbare. Ja nu mognar ju äpplesorterna på löpande band och många av oss har träden fulla av dessa ack så underbara men också ack så känsliga frukter

Minnen från nyårsafton 2011

Ung, frisk, välbalanserad – inledningsvis kändes den lite för syrlig med ett spritsigt anslag, dock lugnade den snabbt ned sig och visade sig riktigt trevlig