Börja med den mindre mängden äppelcidervinäger. 1½ kg äpplen av fast aromatisk sort, skalade, urkärnade och klyftade2 gula lökar, hackade4 vitlöksklyftor, hackade5 dl gula eller gröna russin - 350 g100 g torkad mango, strimlad (finns bl a på hälsokostaffärer)5 dl ljust muscovadosocker1 dl mörkt muscovadosockerca 6 cm skalad, hackad ingefära5 – 6 dl äppelcidervinäger, gärna ofiltrerad3 msk mango curry (Santa Maria)1 tsk havssaltBlanda allt i en stor kastrull. 100 g torkad mango. 3 msk mango curry
Mango chutney, äppelchutney, zucchinichutney. Kycklingrullader medmango chutney och currycouscous. Är du som jag och samlar på dig burkar med chutney i olika varianter
Vi har testat de flesta varianter och denna äppelchutney passar till det mesta. salt, smaka av med. I Indien görs den på omogen mango eftersom den vid omoget tillstånd har en lite syrlig smak