Äppelchutney med mango recept

Kjerstis mustiga äppelchutney - med mango, ingefära, curry och muscovadosocker

Kjerstis mustiga äppelchutney - med mango, ingefära, curry och muscovadosocker

Börja med den mindre mängden äppelcidervinäger.  1½ kg äpplen av fast aromatisk sort, skalade, urkärnade och klyftade2 gula lökar, hackade4 vitlöksklyftor, hackade5 dl gula eller gröna russin - 350 g100 g torkad mango, strimlad (finns bl a på hälsokostaffärer)5 dl ljust muscovadosocker1 dl mörkt muscovadosockerca 6 cm skalad, hackad ingefära5 – 6 dl äppelcidervinäger, gärna ofiltrerad3 msk mango curry (Santa Maria)1 tsk havssaltBlanda allt i en stor kastrull. 100 g torkad mango. 3 msk mango curry
Kyckling med mango chutney och currycouscous

Kyckling med mango chutney och currycouscous

Mango chutney, äppelchutney, zucchinichutney. Kycklingrullader medmango chutney och currycouscous. Är du som jag och samlar på dig burkar med chutney i olika varianter
Kasslergratäng med chutney och ris

Kasslergratäng med chutney och ris

Om du inte råkar ha äppelchutney på lut så kan jag tänka mig att det funkar minst lika bra medmango chutney som finns i de flesta butiker

köpstopp

Box med vitt vin, soygurt, jordnötssmör, burk medäppelchutney, rödbetor, en flaska porter, två flaskor flädermust
Äppelchutney

Äppelchutney

Vi har testat de flesta varianter och denna äppelchutney passar till det mesta. salt, smaka av med. I Indien görs den på omogen mango eftersom den vid omoget tillstånd har en lite syrlig smak