Dessutom gjorde alltid mormor äppelchutney. Äppelchutney 4 äpplen2 cm torkad ingefära i bit1 rödlök1 ½ dl äppelgelé1 msk balsamvinäger1 dl vatten1 tsk saltpepparSkölj äpplena, ta bort kärnorna och skär dem i små bitar
Lingon- och äppelchutney med tequila och peppar. I vår sallad umgicks rucola med lövtunna skivor av rå polkabeta och fänkål (mandolin, säger jag bara, it's the shit), rivna bitar av dill samt en tjock dressing med senap och balsamvinäger
Balsamvinäger. Dela tomaterna i klyftor (6 på varje) Lägg dem på ett ugnsfast fat och ringla olja och balsamvinäger över. 2 msk äppelchutney med pepparfrukt+ vitlök (Kiviks)
Men sen hade mamma och pappa lämnat en burk äppelchutney från Kivik i kylskåpet när de var här och Simon ville ha något kött till maten (hehe, jepp han klarade sig inte enbart på zucchinislaw sa han bestämt här hemma