Jag tycker att vi fortsätter på äpple- och kaneltemat, nämligen med sprillande nybakade äppelbullar. Och njut sen av nygräddade kaneldoftandeäppelbullar
Fyllning190 g normalsaltat smör, rumsvarmt (ekologiskt) 80 g strösocker (ekologiskt) [0,9 dl] 80 g farinsocker, mjukt [1,1 dl] 6,5 g malen kanel [2,5 tsk] 5,5 g malen kardemumma [1,6 tsk] 2,5 g salt [2 krm]
Äpplen, kanel och smör är en oslagbar kombination. ägg att pensla med och pärlsocker. Stek i lite smör några minuter och tillsätt sedan resten av smöret, sockret, kanelen och den rivna mandelmassan
Det är höst och jag ville pröva att göra äppelbullar. Avsluta med att pudra över kanel. kanel. Provade för flera år sedan där jag hade ett recept med koncentrerad juice men receptet går ej att finna och den här gången ville jag utgå ifrån Brämhults färskpressade äppeljuice som jag är helt kär i
Börja med att smälta smöret. Under tiden kan du blanda ihop smör, kanel och kardemumma. Häll i mjölk tills smöret är ljummet, vi brukar känna av med ett finger
Riv mandelmassa och blanda ner tillsammans med smör, kanel och socker. Idag är det kanelbullens dag och har ni inte hunnit baka bullar än har ni ett super recept här
grovrivet äpple, ca 2 st, malen kanel och ev lite agavesirapBlanda matfett, ägg, yoghurt och agavesirap, rör sen i de torra ingredienserna. 'Dela upp delen i 12 lika stora delar, platta ut hälften av dem till platta bullar, lägg på rivet äpple och strö över lite kanel, ev lite agave om du vill. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 175 grader 15-20 minuter. grovrivet äpple, ca 2 st, malen kanel och ev lite agavesirap