Servera tunt skivad älgstek med grönsaker, blomkålsmos och gräddsås. Lägg i en stekgryta. Lägg den sedan på grönsakerna i grytan och fyll upp med rött vin, vatten och fond
Lägg rosmarinkvistar på älgsteken, salta och peppra. Låt grytan sjuda några minuter. 1 kg älgstek. 1Servera med enbär- och kantarellgryta, lingonchutney samt kokt potatis
Bryn det sen i en gryta med lite av smöret, ta upp och lägg åt sidan. Lägg på locket på grytan och låt puttra på svag värme tills innertemperaturen är 70 grader. Lök och rotsakerna läggs i när grytan puttrat ca 45 min. Ta upp steken ur grytan och låt den vila under aluminiumfolie 15 minuter. 1 kg älgstek t ex innanlår
Dela en hel vitlök mitt itu och lägg ner halvorna i grytan. Hon brukar ofta säga att hon vill äta vilt och jämtländskt så när lokala Hemköpbutiken i hamnen gjort en monter med älgstek, kastanjer och trattkantareller så kändes det ju som en självklarhet att servera älgstek med trattisar till lillasyrran
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född