Älggryta med svamp och paprika och lök recept

Älggryta med svamp och paprika

Älggryta med svamp och paprika

Strö över kryddgrönt och servera med potatis. Tillsätt buljong, vin, kryddor och salt. Fräs lök, vitlök, morötter, paprikaoch kantareller i hälften av fettet i en stekgryta ca 5 minuter. Lägg i de frästa grönsakerna och koka ytterligare ca 10 minuter. 2 gula lökar. 2 vitlöksklyftor. 1 röd paprika. 1 grön paprika. 150 g kantareller eller annan svamp

Höstens guld - vilt och svamp

Ta på gummistövlarna, en tjock stickad tröja och ge dig ut medsvampkorgen. En svampknivmed borste är ett bra hjälpmedel

Älggryta med svamp och paprika

Tillsätt buljong, vin, kryddor och salt. Fräs lök, vitlök, morötter, paprikaoch kantareller i hälften av fettet i en stekgryta ca 5 minuter. Lägg i de frästa grönsakerna och koka ytterligare ca 10 minuter. 2 skivade gula lökar. 2 hackade vitlöksklyftor. 1 strimlad, röd paprika. 1 strimlad, grön paprika. 150 g delade kantareller eller annan svamp

Johans älggryta

Bryn köttet, krydda med viltkrydda och pepparmixen. Tillsätt svampen, och låt stekas en liten stund. Fräs lökenochpaprikan i en skvätt olja eller smör i stekpanna