Bryn grytbitarna tillsammans med den hackade löken. Tillsätt vatten,buljongen och skivade morötter. Tillsätt grädden, kantareller, soja, kryddor och maizena
Tillsätt de stekta kantarellerna, red av och ät. Serveras med kokt potatis och sallad. 12 morötter. 1210 g stekta kantarellerSå här gör du 80 minuter Skär köttet i grytbitar, hacka löken och tärna morötterna
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 500 g Älgkött 1 st Gul lök 2 st Morötter Nymald svartpeppar salt 3 dl vatten 1 st Köttbuljongtärning 2 dl Vispgrädde 6 st Enbär (krossade) 1 tsk Timjan 1 msk Svartvinbärsgelé 209 g Gula kantareller (konserverade eller förvällda)
Dela kantarellerna i mindre bitar. Blanda med vetemjöl, krydda med salt och peppar. Hetta upp smöret och bryn först kantarellerna och tillsätt därefter kålen
Strö över persilja, serveras med kokt potatis, sallad och gelé. Späd med vatten, öl och viltfond med kantarell och låt grytan koka ca 1 timme eller tills köttet känns mört. 2 msk Touch of Taste Viltfond med kantarell
Så himla gott med köttgryta, speciellt med älgkött. Tack vare min snälla granne som som gav mig älgköttet som jag kunde få njuta av denna goda älggrytan
älggrytbitar, grönsaker och rödvin och fick en supergod älggryta. Tillsätt morot, lök, vitlök, kantareller, tomatpuré, kanel, timjan, lagerblad samt lite salt och vitpeppar
Strö över kryddgrönt och servera med potatis. Fräs lök, vitlök, morötter, paprika och kantareller i hälften av fettet i en stekgryta ca 5 minuter. 2 morötter. 150 g kantareller eller annan svamp
Skär under tiden morötter och persiljerötter i stavar. Servera köttet i såsen direkt ur grytan eller fördela köttet på tallrikar tillsammans med rotfrukter och stekta kantareller och servera såsen vid sidan om