Älggryta kantareller schalottenlök recept

Johans älggryta

schalottenlökar. 1 kg kantareller. Koka upp buljongen i grytan. Skär köttet i relativt små bitar. Fräs löken och paprikan i en skvätt olja eller smör i stekpanna

Älggryta med smörfräst svamp

Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Skala och hacka schalottenlöken

Älgfärsrulle

älgfärsrulle , älgfärsbullar , älggryta med kantareller , älgkalops , älgköttbullar. Ingredienser köttfärssmet ca 800 g älgfärs 200 g fläskfärs 1 st gul lök, riven 2 st ägg 3 msk ströbröd 1 dl vispgrädde 2 msk kalvfond 2 tsk dijon senap 2 klyftor vitlök, fint hackade 0,5 tsk salt svartpeppar, nymalen Ingredienser fyllning 10 skivor prosciutto crudo 5-6 st schalottenlök, hackade 1,5 dl tranbär 2 msk färsk rosmarin Till pensling 25 g smör, smält Beskrivning Sätt ugnen på 225 grader. 5-6 st schalottenlök, hackade

Älgfärsrulle

älgfärsrulle , älgfärsbullar , älggryta med kantareller , älgkalops , älgköttbullar. 6 stora portioner Ingredienser köttfärssmet ca 800 g älgfärs 200 g fläskfärs 1 st gul lök, riven 2 st ägg 3 msk ströbröd 1 dl vispgrädde 2 msk kalvfond 2 tsk dijon senap 2 klyftor vitlök, fint hackade 0,5 tsk salt svartpeppar, nymalen Ingredienser fyllning 10 skivor prosciutto crudo 5-6 st schalottenlök, hackade 1,5 dl tranbär 2 msk färsk rosmarin Till pensling 25 g smör, smält Beskrivning Sätt ugnen på 225 grader. 5-6 st schalottenlök