Älggryta enbär kantareller recept

Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Här puttrar älggrytan med lök, morötter, vatten, fond och tranbärsjuice. Stek på kantarellerna i het panna utan smör tills vätskan kokat bort
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Lägg i krossade enbär, timjan och lagerblad. 4 st enbär. 5 l trattkantareller. Skär köttet i grytbitar. Skala och hacka löken
Älggryta med enbär

Älggryta med enbär

Tillsätt de stekta kantarellerna, red av och ät. 16 krossade enbär. 1210 g stekta kantarellerSå här gör du 80 minuter Skär köttet i grytbitar, hacka löken och tärna morötterna
Älggryta med kantareller och grädde

Älggryta med kantareller och grädde

Tillsätt krossade enbär, lagerblad och timjan. Rensa kantareller och skär bort fula delar. Stek kantarellerna några minuter i smöret samt salt och peppra efter smak
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Servera älggrytan med pressad eller kokt potatis, gelé och lättkokta sockerärtor. Häll i vin, vatten, fond, lagerblad, enbär, gelé och kryddor
Älggryta med enbär och svamp

Älggryta med enbär och svamp

En liten del av skogens konung fick bidra till en helt underbar gryta med smak av både enbär, kantareller och trumpetsvamp
Älggryta

Älggryta

Rensa kantarellerna och fräs dem i matfett tills de är gyllenbruna. 15 enbär. 300 g kantareller. Skär köttet i bitar ca 2 x 2 cm
Älggryta från Härjedalen

Älggryta från Härjedalen

Tillsätt salt och kryddor, krossa enbär och kryddpeppar lätt. Slå sen i grädden och tillsätt kantarellerna och låt koka ihop
Älggryta med trattkantareller

Älggryta med trattkantareller

enbär. krattkantareller. Stek kantarellerna och låt de koka med i grytan de 10 sista minuterna. Stek köttet runt om i smör i en stekpanna
Älggryta

Älggryta

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 500 g Älgkött 1 st Gul lök 2 st Morötter Nymald svartpeppar salt 3 dl vatten 1 st Köttbuljongtärning 2 dl Vispgrädde 6 st Enbär (krossade) 1 tsk Timjan 1 msk Svartvinbärsgelé 209 g Gula kantareller (konserverade eller förvällda)
Mormor Esters älggryta med porter och bär

Mormor Esters älggryta med porter och bär

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 st gul lök 4 st morötter 2 st palsternacka(or) 1,2 kg älgkött , skuret i grytbitar 2 msk Mat & Bak smör 2 msk rapsolja 7 dl vatten 6 msk viltfond 1 flaska(or) porter 2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 st lagerblad 1 msk enbär , mortlade 0,25 kruka(or) färsk timjan , 5 kvistar, plus lite till servering 2 dl vispgrädde 5 msk messmör 1 msk lingonsylt , el. svartvinbärssylt 200 gram kantareller 1 msk Mat & Bak smör 0 salt 0 svartpeppar 1 dl lingon , el

Älggryta med kantarell

 Hacka grönsakerna till marinaden smått och krossa enbären lätt i en mortel.  Lägg i 1 msk smör i en medelvarm stekpanna och bryn kantarellerna några minuter. 5 dl färska kantareller. 1 msk enbär

Höstens guld - vilt och svamp

Så här gott om trattkantareller är det. Kantareller kan förvällas och sedan frysas. 5 kg älgkött2 l vatten6 msk vilt och kantarellfond1 grönsaksbuljongtärning2 gula lökar10 cm purjolök3 skivade vitlöksklyftor4 lagerblad15 enbär4 morötter1 liten palsternacka1 liten bit selleri1 gul paprika1 röd paprika3 msk svartvinbärsgeléblandad svamp ex. kantareller, karljohansvamp3 dl vispgräddemaizenaredningSkär köttet i grytbitar. 15 enbär

Älggryta med kantareller

Den här älggrytan har vi lagat många gånger, ibland med champinjoner annars med kantarellerhöstkantareller eller gula

Älggryta med kantareller

Den här älggrytan har vi lagat många gånger, ibland med champinjoner annars med kantareller - höstkantareller eller gula

Älggryta med kantareller

Tillsätt enbären. Skala löken, låt kantarellerna rinna av väl och hacka lök och svamp grovt. 2 msk enbär. 1 burk kantareller eller 1 liter färska
Älggryta m kantareller & mesost

Älggryta m kantareller & mesost

Rensa kantarellerna och fräs dem i smör tills de är vackert gyllene. 300 g kantareller. 15 st enbär. Skär älgköttet i grytbitar