Tillsätt de stekta kantarellerna, red av och ät. 16 krossade enbär. 1210 g stekta kantarellerSå här gör du 80 minuter Skär köttet i grytbitar, hacka löken och tärna morötterna
Tillsätt krossade enbär, lagerblad och timjan. Rensa kantareller och skär bort fula delar. Stek kantarellerna några minuter i smöret samt salt och peppra efter smak
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 500 g Älgkött 1 st Gul lök 2 st Morötter Nymald svartpeppar salt 3 dl vatten 1 st Köttbuljongtärning 2 dl Vispgrädde 6 st Enbär (krossade) 1 tsk Timjan 1 msk Svartvinbärsgelé 209 g Gula kantareller (konserverade eller förvällda)
Hacka grönsakerna till marinaden smått och krossa enbären lätt i en mortel. Lägg i 1 msk smör i en medelvarm stekpanna och bryn kantarellerna några minuter. 5 dl färska kantareller. 1 msk enbär
Så här gott om trattkantareller är det. Kantareller kan förvällas och sedan frysas. 5 kg älgkött2 l vatten6 msk vilt och kantarellfond1 grönsaksbuljongtärning2 gula lökar10 cm purjolök3 skivade vitlöksklyftor4 lagerblad15 enbär4 morötter1 liten palsternacka1 liten bit selleri1 gul paprika1 röd paprika3 msk svartvinbärsgeléblandad svamp ex. kantareller, karljohansvamp3 dl vispgräddemaizenaredningSkär köttet i grytbitar. 15 enbär