Nu i jakttider var det dags att göra något av fjolårets älg från frysen. Men eftersom det är ett magert kött passar det fint att förstärka grytan med lite fläsk
nöt eller fläsk). Börja med att koka upp vattnet i en gryta. (Blanda det i ett glas, häll i det i grytan så den blir mer fast och tjockare, känns de som om den fortfarande är rinnig så fortsätter du tills den blir fastare, om du såklart inte vill ha den rinnig dvs) Sen häller du i crème fraiche och soja
Skär sidfläsket i små bitar och stek det knaprigt i oljan i en stor gryta. Spara fettet som bildats från fläsket och stek köttet i det, gärna i två omgångar
Eftersom vi har mycket kött både av älg och gris så gjorde jag en gryta med båda köttsorterna. I söndags kokade jag köttgryta i min Crock-pot nästan hela da'n så idag när vi kom hem trötta och hungriga var det bara att värma på den samtidigt som potatisen kokade
Stek färsen i en gryta. Recept. Karoleen. mån, 2013-09-30 10. 32. 45min. (1). När genomstekt. Ta ur med en hålslev och stek den hackade löken i fettet i pannan
Häll ner fläsket/svampen och chokladen i grytan när den kokat klart. Tärna fläsket. Bryn köttet i de 2 msk smör i en stor gryta tillsammans med vitlöken, morotsslantarna och steklökarna. Fräs fläsket i 1 msk smör några minuter, häll i svampen och fortsätt fräsa tills den blivit lite brynt. 600 g grytbitar av älg. 200 g rimmat sidfläsk
Strimla fläsket och fräs i lite smör direkt i grytan. Bryn sedan köttet fint i omgångar i en stor panna och lägg över i grytan tillsammans med skalade lökar, kryddor och buljongtärningar