* Precis innan du ska servera, tryck i vitlök med pressen och häll i sockret (samt ev fräst bacon som legat på hushållspapper och fettat av sig) * Klipp över ytterligare persilja och ev färsk basilika * Servera över pastan (ta mycket sås och mindre pasta), riv över parmesan och lägg rikligt med ruccola över (C-vitamin, magnesium som ökar järnupptaget och järn) samt ringla äkta vällagrad balsamvinäger ovanpå (vinäger är mycket hälsosamt)
LÅNGKOKT BOLOGNESE400 gram högrev eller grytbitar (ekologiskt så klart)En lökEn morotEn bit rotseller (ca 1/2)Tre stjälkar bladpersilja2 vitlökar2 msk ekologisk tomatpuré2 svartpepparkorn och 2 vitpepparkorn3 dl vitt vin (rött går också bra)5o gram smörFärska örtkryddor, vad som finns i fönstret eller från landetGör så här. * Fräs smöret i en stor järngryta* Lägg i köttet och stek på medelhög värme tills det har färg* Lägg i lök, vitlök morot och rotselleri i cm-stora kuber, sänk värmen* Fräs på ca 5 minuter* Lägg i tomatpuré och fräst en minut till* Häll på vin och lika mycket vatten samt alla örtkryddor samt pepparkorn* Låt koka i cirka tre till fem timmar på låg värme (ca 2-3) med lock* Smaka av med salt och peppar* Ställ in i kylen och ät under veckan med spaghetti och parmesanost
Fru Miranda var noggrann, en äkta perfektionist, utstrålade kreativitet och hade öga för precision när det kom till bladpersiljans duglighet som antingen var för liten, för ful eller för stor tills hon hittade det blad som var perfekt för att göra en tortellinibrosch dekorerad med persilja