Vispa ihop ägg, vitlök, salt, citron. Rör i oljan droppvis i början och sedan i stråle. ½ citron. 2 vitlöksklyftor. 1½ dl olivolja. 1½ dl solrosolja (eller med annan neutral smak)
Mixa oliver, vitlök och olivolja till en slät röra. Jag trodde först att jag varit för frikostig med vitlöken i olivröran, men det lyfte verkligen röran ihop med kalkonbröstet
äggvita. Servera med sallad en god vitlökssås. fetaost i olja med örter. mynta och citronmeliss. Pensla med den uppvispade äggvitan och vik den andra deghalvan över fyllningen
Vi började med att marinera lammrostbiff i en blandning av persilja, vitlök, citron, sumak (libanesisk syrlig krydda gjord på sumakbäret), svartpeppar och olivolja, som vi sedan grillade
Hacka lök och vitlök fint och fräs försiktigt i olivolja i en teflonpanna, häll sedan ner sedan spenaten (tinad, strimlad och urkramad om den varit frusen)
Mixa basilika, persilja och vitlök med oljan. olja. Blanda med lite olja och persillade. 1 1/2 dl olivolja. 1 1/2 dl olivolja. 1 1/2 msk saft av citron. 2 vitlöksklyftor, finrivna. skal från 1/2 citron i tunna remsor. 2 stora vitlöksklyftor. 2 dl olivolja. 1 1/2 dl olivolja. 1 1/2 dl olivolja. 1 1/2 msk saft av citron. 2 vitlöksklyftor, finrivna. skal från 1/2 citron i tunna remsor. 2 stora vitlöksklyftor. 2 dl olivolja
Låt stå på plattan till äggvitan stelnat och sedan kan du servera. Stek köttfärs tillsammans med hackad lök och vitlök i lite olja till det börjar få lite färg