Vispa äggen riktigt tjockt i några minuter med elvisp. Gluten- ochmjölkfria bakverk. Jag tog smör, rårörd havtornssylt och Änglamarks ekologiska, lagrade ost till sconesen
Jag gick ut i köket och bakade scones, och syrran länsade vår (och eventuellt ävengrannarnas) trädgårdar på blommor att göra ett vackert blomsterarrangemang av till mamma
Rör samman torra ingredienser, fördela smöret i mjölblandningen och rör ner mandelmjölk ochägg. Pytsa ut två delar på bakplåtspapper och bred ut till rundlar
Vispa upp äggen med äggulorna, och sila dem ned i kastrullen med citron och socker. Det är jättegott i olika tårtfyllningar, och helt underbart att breda på scones
Jag använder här ägg från mina föräldrars hönsgård och de ger en fantastisk färg. Om du inte har en gård nära där du kan köpa ägg så välj eko ägg i affären
), ibland äggoch bacon, ibland croissanter (fuskvarianten från Sara Lee alltså, här kavlas inte). Slöa söndagmorgnar äter vi en långsam frukost och kostar på oss det lilla extra
Till dessa supersmarriga skapelser serverades det, ägg, lite mer fikon, chaithé, philadelphiaost, limevatten och “jordgubbsmarmelad” som egentligen bara är jordgubbar jag kokt ihop med lite stevia strö och förvarat i kylskåpet, är väl mer som sylt men vad gör det när den är nyttigare än köpmarmelad
Rör ner cosca, äggoch kvarg och forma två stora bullar och platta ut en aning. I morse provade jag således att baka glutenfria och delvis mjölkfriascones
Forma fyra scones av degen ochlägg på en plåt med bakplåtspapper. Jag blev nöjd med dem, dock smular de, eftersom de är fria från både gluten ochägg, lite så dela de försiktigt
Omeletten var okej, men nog inget jag gör igen, jag föredrar kokt ägg. Till frukost blev det, som de flesta lördagar, nybakat, idag i form av scones med en härlig kombo av sötma, lite syrlighet och choklad
Vispa äggoch socker pösigt i en stor skål och vispa därefter ner yoghurt och olja. Veganska om mjölkfria/veganska alternativ används samt att ägget ersätts med äggersättning
och jisses vad goda dom blev. Bullarna är glutenfria, mjölkfria & sockerfria. Igårkväll blandade jag ihop lite utav allt jag hade hemma för att kunna göra ett gäng frukostbullar/scones